Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tarih ve medeniyetlerin ışığında geleceğe hazırlanan kadim medeniyetler merkezi Harput'ta, Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Kadın Meclisi tarafından ‘Medeniyet Kadınları Tarihin İzinde Projesi’ kapsamında Harput’a bir gezi programı düzenlendi. Başkan Şahin Şerifoğulları tarafından Harput’a kazandırılan birbirinden kıymetli projeleri gezen hanımlar, yaşanan gelişim ve değişime hayran kaldı. Kadın Meclisi üyeleri düzenlenen program kapsamında ilk olarak geçtiğimiz Ocak ayında Harput’un gelecek mirasına hediye edilen, baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyalinin sergilendiği basın tarihinin hafızasının canlandırıldığı Basın Müzesini ziyaret ettiler. Ardından Harput Sergi Salonunda, Hayme Ana Kadın Kooperatifi bünyesinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği Çini Sergisini ziyaret eden hanımlar, Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terasında eşsiz bir görsel şölene tanıklık ettiler.

Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

Kadın Meclisi üyeleri gezi programının son durağında ise Osmanlı mimarisine uygun olarak 1600’lü yıllarda inşa edilen ve aslına uygun restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Hamam Müzesi olarak Harput’a kazandırılacak tarihi Hoca Hasan Hamamını gezdiler. Harput’ta yaşanan gelişim ve değişime hayranlıkla tanıklık eden Kadın Meclisi üyeleri düzenlenen gezi programından dolayı Kadın Meclisine ve Harput’a kazandırılan kazanımlardan dolayı da Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ettiler. 

Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

HANIMLARDAN BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI’NA TEŞEKKÜR 

“Böyle güzel projeleri gezdiğim için çok mutluyum. Sayın Başkanımıza böylesine güzel bir mekanı Basın Müzesi olarak Harput’a kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Elazığlıların ve Elazığ’a gelen herkesin mutlaka burayı gezmelerini tavsiye ediyorum” “Basın Müzesini gezdik. Buraya çok büyük emekler verilmiş.

Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

Elazığ’a kazandırılmış çok kıymetli bir eser. Herkese mutlaka gezmelerini tavsiye ediyorum. Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na çok çok teşekkür ediyorum” “Basın Müzesini gezdik, Harput Sergi Salonunu gezdik. Çok mutlu olduk. Her şey için çok teşekkür ediyoruz” “Tarih kokan Harput’umuzu gezme fırsatı sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” Elazığ Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Nazende Çilem Erdem ise ‘Medeniyet Kadınları Tarihin İzinde Projesi’ kapsamında Harput’a bir gezi programı düzenlediklerini ifade ederek, “Gün yüzüne çıkmış bu tarihi eserlerimizi görmeye geldik. Sahip olduğumuz değerleri kıymetlendiren Belediye Başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları’na teşekkür ediyoruz.

Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

Muazzam bir atmosfer var burada. Basın Müzemiz, Kürsübaşı Müzemiz, Hoca Ahmet Bey Camii, Hoca Hasan Hamamı’nda tarihi soluyoruz. Bütün Elazığlı hanımefendileri bu güzel değerleri görmeye davet ediyoruz. Her ayın 15’inde Harput’a bir gezi programı düzenleyeceğiz. Aynı zamanda her ayın 23’ünde de coğrafyamızı tanımak için bir ilçemize ziyaret gerçekleştireceğiz. Elazığlı hanımefendileri bu programlarımıza katılmaya bekliyoruz” dedi. 

Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

ŞERİFOĞULLARI: HER ŞEY SİZLER İÇİN YAPILDI FAYDALANMANIZI İSTİYORUZ 

Harput gezisinde Kadın Meclisi üyeleriyle Balakgazi Parkı’nda bir araya gelen Başkan Şerifoğulları, hem tarihi Harput’ta hem da şehir genelinde hayata geçirdikleri çalışmalarını anlatarak, “Biz bu şehre tüm samimiyetimizle hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Çocuklarımızı, gençlerimizi, yaşlılarımızı, kadınlarımızı düşünüyoruz.

Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

Hanımefendilerin üretim zincirine katılımlarına katkı için Hayme Ana kadın Kooperatifini açtık, spor yaşam merkezlerini açtık, kurslar gibi pek çok faaliyet alanı açıyoruz. Her şey sizler için yapıldı faydalanmanızı istiyoruz. Sizlerden sadece dua istiyoruz.

Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın ki, bu şehre daha fazla hizmet edelim. Bizler ne pandemi ne deprem ne de ekonomik kriz dedik. Amaların fakatların arkasına sığınmadık. Samimiyetle ve bu şehrin eksiklerinin farkındalığıyla sizlere taahhüt ettiğimiz projeleri hayata geçirmeye gayret ettik. Günün sonunda çok güzel işler ortaya çıkıyor. Sizler de bunları takdir ediyorsunuz. Bizler de mutlu oluyoruz. Çalışmalarımız aynı kararlılıkla devam edecek” diye konuştu.

Şerifoğulları, Harput'ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN