Harput Haberleri
SON DAKİKA

Harput Haberleri

Harput’taki o müze vatandaşın akınına uğruyor

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde kurulan yaklaşık 5 bin fincanın sergilendiği Kahve Fincanı Müzesi'ni 4 ayda 20 bin kişi ziyaret etti. 

Harput Türküleri kulakların pasını sildi 

Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu, seslendirdiği Harput Türküleri Konseri ile kulakların pasını sildi.

HARSİAD’ın yeni yönetimi belli oldu 

Harput Sanayici ve iş Adamları Derneği’nin Hasan Bilge başkanlığındaki yeni yönetimi belli oldu. 

MHP Adayı Doç. Dr. Aygen’den Harput- Der’e ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Murat Aygen, seçim çalışmaları kapsamında Elazığ’ın köklü kuruluşlarından Harput Derneği'ni ziyaret etti. 

Harput Kale Kazısı Eserleri İstanbul’da sergileniyor 

Harput Kale kazısında bulunan tarihi eserler, Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Elazığ Dernekler Federasyonunun desteği ile sergi İstanbul’da sergileniyor. 

Elazığ’da Harput Türküleri konseri düzenlenecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği ve Kürsübaşı Topluluğu, 2024 yılının ilk konserinde Harput Türkülerini seslendirecek. 

Elazığ’da Paşa Demirbağ anısına konser 

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu, Harput müziğinin unutulmayan sesi Paşa Demirbağ’ı anısına 1 Aralık Cuma Günü konser verecek. 

Kürsübaşı sohbetlerinde Filistin konuşuldu 

Harput-Der ve Öğder’in ortaklaşa düzenlediği Kürsübaşı Sohbetlerinde “Tarihten Günümüze Filistin Meselesi” konuşuldu.

Elazığ Mutfağı Türkiye’ye tanıtılacak 

Elazığ yemeklerinin ve bilinmeyen Harput yemeklerinin yer alacağı “Elazığ Lezzet Şöleni” 26 Kasım’da gerçekleştirilecek. 

Başkan Şerifoğulları, Tarihi Harput-Hüseynik Yolu’nda

Vizyon projeleri yatırıma dönüştürerek Elazığ’ı geleceğe taşımaya devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, medeniyetler merkezi Harput’a uzanan tarihi Hüseynik Yolu’nun sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Avrupalı öğrencilerden Harput’a tam not

Erasmus programı kapsamında ilimizi ziyarete gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Elazığ Belediyesi’nin tarihi kent Harput’u yeniden ayağa kaldırmak ve geleceğe taşımak adına gerçekleştirdiği önemli projeleri yerinde gezerek şehrin ilk yerleşim yeri olan Harput hakkında bilgi sahibi oldular.

Başkan Şerifoğulları; Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri İle Belediye Başkanlarını Harput’ta Ağırladı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Fırat Kalkınma Ajansı Ekim Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılan Tunceli, Malatya, Bingöl Valileri ve Belediye Başkanlarını Harput’ta ağırladı.

Esnaf Odaları başkanlarına kooperatifçilik eğitimi verildi 

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri birlikleri Merkez Birliği tarafından düzenlenen eğitim programında esnaf odası başkanlarına temel kooperatifçilik eğitimi verildi 

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi 

Elazığ Belediyesi tarafından "Hamam Müzesi" olarak Harput turizmine kazandırılacak olan tarihi Hoca Hasan Hamamının restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı.   

Tarihi Harput’ta Kürsübaşı Etkinliği

Elazığ Belediyesi tarafından tarihi Harput Mahallesi’nde düzenlenen kürsübaşı etkinliği dinleyenleri mest etti.   

Tarihi Harput-Hüseynik Yolu açılış için gün sayıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Proje’si kapsamında yer alan ve Harput ile Hüseynik Mahalleleri arasında ulaşımı sağlayan tarihi Şeher Yolu’nun yeniden canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla başlatılan restorasyon ve rekreasyon çalışmalarında sona gelindi.

Başkan Şerifoğulları, şehitlikleri ziyaret etti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman ve Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ile birlikte Kurban Bayramı arifesinde Harput Şehitliği, Garnizon Şehitliği ve İcadiye Şehitliğini ziyaret ederek, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak dua etti.

Şerifoğulları, Harput’ta kadın meclisi üyeleriyle buluştu 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, tarih ve medeniyetlerin ışığında geleceğe hazırlanan kadim medeniyetler merkezi Harput’ta, Kadın Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. 

Kursiyerlerden çini sergisi

Hilalkent Sosyal Hizmet Binası’nda eğitim gören kursiyerler, eğitimler neticesinde kendi ürettikleri çini objeleri Harput’ta yer alan Elazığ Belediyesi KUDEB Sergi Alanı'nda 12 gün süre ile vatandaşlarımızın beğenisine sunuyor.

Gönüllü Halk Korosu Harput Müziği esintileri sundu 

Elazığ Belediyesi Musiki Toplulukları Gönüllü halk korosu, “bir Harput akşamı”ndan esintiler sundu. 

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi 

Elazığ Belediyesi tarafından "Hamam Müzesi" olarak Harput turizmine kazandırılacak olan Tarihi Hoca Hasan Hamamı'nın restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 

Açıkkapı: Şehrimize fayda sağlayacak her yatırımın takipçisi olacağız

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Milletvekili olduğu dönemde Elazığ’a ve Harput’a kazandırdıkları Uluslararası Harput Diyanet Külliyesinin, şehrin kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, Elazığ’a faydası olacağına inandıkları bu ve benzeri yatırımların şehre kazandırılması için gereken ne varsa yapacaklarını söyledi.

Satıcı: Harput, Elazığ’ınızın vazgeçilmezidir

Yeniden Refah Partisi Elazığ Milletvekili Aday Adayı Salih Satıcı, seçim çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

Harput’un İmara Açılması Zaruri!

Şiddetli depremlere sık sık maruz kalarak ağır yaralanan Elazığ’da insanların mal ve can güvenliliğinin sağlanabileceği yeni projeler geliştirilmesi gerekiyor. 

Demirpolat: Kuzey Çevre Yolu imara açılsın

Harput Mahallesi Muhtarı Zülküf Demirpolat, yaşanan depremlerin ardından Harput çevresinin de imara açılması gerektiğini ifade ederek, imara açılması gereken bölgelerde incelemelerde bulundu.

Başkan Alan’dan depremde zarar gören esnaflara ziyaret 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 1. Harput Caddesi, Gazi Caddesi ve ETSO eski hizmet Binası’nda bulunan üye ve esnafları ziyaret ederek deprem sonrası süreçteki sıkıntıları dinledi. 

Elazığ İlahiyat ve Harput İlim Vakfı depremzedelere kapılarını açtı

Elazığ İlahiyat ve Harput İlim Vakfına Ait Nailbey Öğrenci Yurdu Malatyalı depremzedelere açıldı.

Milletvekili Demirbağ, Harput Dini İhtisas Eğitim Merkezi’nde incelemede bulundu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Harput’ta faaliyetlere başlayan Harput Dini İhtisas Merkezi’nde incelemelerde bulundu. 

Milletvekili Bulut: Harput il yolu birinci etabı tamamladık 

Elazığ trafiğini ve çevreye bağlı gelişen trafiği rahatlatmak için projelendirilen Harput İl Yolu (Kuzey Çevre Yolu) hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti MKYK Üyesi Elazığ Milletvekili Metin Bulut, üç etaptan oluşan projenin birinci etabının büyük oranda tamamlandığını söyledi. 

Milletvekili Bulut: Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezimiz ziyaretçilerini bekliyor 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Harput’ta yapılan ve hizmet sürdürecek olan Harput Dini İhtisas Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milletvekili Bulut, “Herkes ne kadar güzel bir proje yaptığımız takdir edecektir” dedi.