Meteoroloji duyurdu! Elazığ'a kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Doğu Anadolu Bölgesinin büyük bir kısmı kara teslim olacak. Yapılan açıklamadan sonra Elazığ'a kar yağacak mı? sorusu sorulmaya başlandı. Elazığ'da kar yağışının beklendiği gün haberimizde... 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre Doğu Anadolu Bölgesinin büyük bir kısmı kara teslim olacak. Elazığ’da da bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkili olması bekleniyor. Öte yandan meteoroloji yaptığı açıklamada, Kar yağışının 29 Ocak Pazartesi gününe kadar etkili olacağı söylendi. 

Meteoroloji duyurdu! Elazığ'a kar geliyor

“PAZARTESİ GÜNÜNE KADAR YAĞIŞLI GEÇECEK” 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıklamasında, “Bölgemiz bu akşamdan itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecektir. İlimiz bu geceden itibaren pazartesi gününe kadar yağışlı geçecek. Yağışlar İlimiz genelinde kar şeklinde olmasını, güney ve doğu ilçelerimizde (( Sivrice, Palu, Kovancılar, Karakoçan, Maden, Alacakaya ve Arıcak) yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenmektedir.  Mevsim Normallerinin üzerinde seyreden Sıcaklar azalarak  mevsim normalleri ve altına inmesi beklenmektedir.  Rüzgarlar önceleri güney yönlerden yarından itibaren kuzeyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esecek. Yoğun kar yağışı ile birlikte sıcaklıkların 0°C nin altına inmesinden dolayı kar birikmesi, ulaşımda aksamalara, buzlanma, don olayı ve aşırı soğuklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN