Keleş: Müzenin taşınması ile ilgili süreç başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra taşınması gündeme gelen Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan mektebi idadi binasına taşınması ile ilgili sürecin milli savunma bakanlığımızdan, kültür ve turizm bakanlığı arasında başladığını duyurdu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi 2016 yılında hain terör örgütünün emniyet müdürlüğüne saldırısında hasar almış ve onarım için kapatılmıştı. Ardından meydana gelen depremlerle birlikte binanın tadilatının yapılamayacağı ve taşınması gerektiği kanısında varılmıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, müzenin 8’inci Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan Mektebi İdadi binasına taşınması ile ilgili gelinen süreç ile ilgili bilgi verdi. 

KELEŞ: “YAKIN BİR ZAMANDA İHALEYE ÇIKARAK SÜRECİ BAŞLATACAKTIR” 

Milletvekili Keleş yaptığı açıklamada, “Arkeoloji ve Etnografya Müzemizin başka bir yere taşınması için yer araştırması yapılırken 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde Harput yolu üzerinde bulunan Mekteb-i İdad-i binasının müzeye dönüştürülebileceği fikri ortaya çıktı. Bu düşüncemizi 8. Kolordu Komutanımızla paylaşarak bu yöndeki fikrimizi yerinde inceleme yaparak istişare ettik. Bunun sonucunda elde ettiğimiz bilgi ve belgelerle birlikte Kültür ve Turizm Bakanımızı vekillerimizle beraber ziyaret ederek konuyu gündeme getirdik. Bakanlığımızın bu talebimizi değerlendirmeye alması sonucu görevlendirilen ekip binada incelemelerde bulundu. Bu inceleme sonucunda binanın müze olarak kullanılabileceği yönündeki karar verildi. Binanın Milli Savunma Bakanlığı’ndan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devri için resmi yazışmalar başladı. Gelinen noktada Arkeoloji ve Etnografya Müzemizin taşınması için gerekli görünen işlemlerin yapım işi Elazığ Belediyemiz tarafından gerçekleştirilecek. Belediyemiz bütün şartları yerine getirerek müzemizin bir an önce hizmete alınması için yakın bir zamanda ihaleye çıkarak süreci başlatacaktır.” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN