Karahüseyinoğlu: İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir

Elazığ ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Başkanı Osman Cem Karahüseyinoğlu, yeni eğitim öğretim yılının başlaması sebebiyle bir mesaj yayınladı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Sağlam bir gelecek inşa edebilmenin yolunun, nitelikli bir eğitim-öğretim sürecinden geçtiğini dile getiren Başkan Karahüseyinoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Bir toplumun geleceğe güvenle bakmasının yegâne şartı iyi eğitilmiş, kökü mazide ufku ve hedefleri atide olan bir nesilden geçmektedir. Çocuklarımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi herkesin ortak hedefi olmalıdır. İyi yetişmiş bir nesil, ülkemizin en önemli sermayesidir. Düşüncenin değil, düşünmenin öğretildiği bir eğitim iklimini oluşturmak; idarecisiyle, öğretmeniyle, öğrencisiyle, velisiyle, sivil toplum kuruluşu ile tüm eğitim bileşenlerinin ortak vazifesi olmalıdır. Eğitimcilerimiz bu sorumluluğunun gereğini yerine getirirken milletin geleceği ve sermayesi olan gençlerimiz de üzerinde yürüdükleri bu toprakların hangi ağır bedellerle kendilerine yurt edildiğinin bilincinde olmalıdır. Gençlerimiz bilgi kadar bilinci de öncelemeli, büyük ve köklü bir medeniyetin temsilcisi olduklarının, kültür emperyalizminin istilasına uğramış medeniyetimizi yeniden asli mecrasına taşımak zorunda ve sorumluluğunda olduklarının farkında olmalılar.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN