Orman Haberleri

Orman Haberleri

Bakan Yumaklı duyurdu! Paralar hesaplara yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesabına bugün 1 milyar 479 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi aktarılacağını bildirdi. Yumaklı, sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, DenizBank'ın desteğiyle tarımın, ormanın, toprağın ve suyun önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla 13 yıldır düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular 31 Ağustosta bitiyor.

İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilecek.

Engel tanımayan bireyler, maharetlerini sergilediler

Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde eğitimlere katılan özel gereksinimli bireyler, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Alaattin Meydanoğlu ile birlikte Gençlik Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, çeşitli sportif faaliyetlerde performanslarını sergilediler.

Taşkesen Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü oldu

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne Saadettin Taşkesen atandı. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Saadettin Taşkesen Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevine atandı.

Açıkkapı, Tarım ve orman alanındaki destekleri açıkladı

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Açıkkapı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Elazığ'a yönelik Tarım ve Orman alanındaki desteklerle ilgili konuştu. Milletvekili Açıkkapı Elazığ’a yapılan destekleri ve tutarlarını listeledi. Açıkkapı ayrıca ana hedeflerinin Elazığ'ın tarımsal üretim kapasitesini arttırmak olduğunu söyledi. 

Elazığ Valiliği uyardı! Risk en yüksek seviyede

Elazığ Valiliği meteoroloji durumu bildirerek Elazığ için orman yangını uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada 14 Haziran Cuma gününe kadar vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlı olunması istenildi.

Hacı Ormanoğlu’nun 3 yeni kitabı yayımlandı

Eğitimci-Yazar Hacı Ormanoğlu’nun Sevgi Tohumları, Sosyal ve Mutlu Çocuklar, Bam Teline Dokunan Hikayeler isimli kitapları yayımlandı. Yazar kitapları için 8 mayıs Cumartesi Günü imza programı düzenleyecek.

Deniz ve Ormanoğlu, FÜ öğrencileriyle buluştu

Fırat Üniversitesi tarafından düzenlenen iki ayrı konferansta Uzm. Dr. Psikiyatrist Ömer Deniz ve TEDx Konuşmacısı Eğitimci – Yazar Hacı Ormanoğlu öğrencilerle bir araya geldi.

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'ne Mustafa Arpacı Atandı

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü görevini yürüten Muhammed Salih Çetiner’in Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmasının ardından, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne Mustafa Arpacı atandı.

Hemşehrimiz Çetiner’e yeni görev

Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner Orman Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Kılıç, çiftçilerin taleplerini dinledi

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde çiftçilerle bir araya gelerek istişarelerde bulundu.

EKUT’un kongresi yapıldı

Elazığ Arama Kurtma Strateji Derneği’nin birinci olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.  Toplantıda Başkanlığa yeniden Heybet Öztekkeli seçildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Elazığ’a geliyor 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere yarın Elazığ’a gelecek. 

Elazığ’da işçi alımı yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere Elazığ’da 42 tarım işçisi alımı yapılacak.

Bakan Yumaklı duyurdu! ödemeler yapılıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 2 milyar 492 milyon 767 bin lira tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktarılacağını bildirdi.

Tarımsal destek ödemeleri hesaplara aktarıldı 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 9 milyar 374 milyon lira tarımsal destekleme ödemesinin çiftçilerin hesaplarına aktarıldığını açıkladı. Çiftçilere en çok hububat ve baklagil desteği ile yem bitkileri desteği sağlandı. 

Açıkkapı: Elazığ’a 25 milyar liralık yatırım kazandırıldı 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, AK Parti iktidarında Elazığ’da 25 liralık tarımsal destek ve yatırım yapıldığını ifade etti. 

Şeker Fabrikası’nın Rehabilitasyonu 2024 yatırım programına alındı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in 10 Kasım 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle vermiş olduğu Elazığ Şeker Fabrikasının kapasite artırımı ve fabrikanın modernizasyonu hususundaki soru önergesi cevaplandırıldı. Bakan Yumaklı imzasıyla verilen cevapta, Elazığ Şeker Fabrikasının 2024 yatırım programında olduğu, risk analizleri ile birlikte, doğalgaz buhar kazanı ve kireç ocağı yapım işi faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi. 

AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı Ziya Polat oldu

Elazığ’da Orman Bölge Müdürü olarak başarılı çalışmalar yürüten Ziya Polat AK Parti Adıyaman Belediye Başkan Adayı oldu.

Orman Mühendisleri Odası Elazığ Şubesi 17. Dönem Genel Kurulu Yapıldı 

Orman Mühendisleri Odası Elazığ Şubesi 17. Dönem Genel Kurulu yapıldı. Genel kurulda başkanlık için 6 aday yarışırken oylama işlemi yarın yapılacak. 

Turhan’dan, Elazığlılara teşekkür 

TRT’de yayınlanan sen türkülerini söyle programına katılan Elazığlı Hemşehrimiz sanatçı Ömer Ahmet Turhan, performansıyla göz doldurarak şampiyon oldu. Şampiyonluğunun ardından Elazığlı hemşehrilerine seslenen Turhan Elazığlılara destekleri için teşekkür etti. 

Işıkver: Pertek Köprüsü’nün yapımı kaçınılmaz hale gelmiştir 

TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024 Bütçe görüşmelerinde söz alan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver konuşmasında Pertek Köprüsü, Kuzey Çevre Yolu ve Hazardağlı Kavşağı ile ilgili konularına değindi.

‘Sen Üret Yeter’ sergisi açıldı 

13. Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması’nın sergisi “Sen Üret Yeter” temasıyla bir alışveriş merkezinde düzenlendi. 

Açıkkapı: Tarımsal destekleri sürekli arttırdık 

Tarım ve Orman Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmesinde söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, tarım alanında eleştirilerde bulunan muhalefete yapılan hizmetleri paylaşarak cevap verdi. 

Elazığ Yeni Sanayi Sitesi’nin yeri netleşti 

AK Parti Elazığ Milletvekilleri tarafından yapılan duyuruya göre Yeni Sanayi Sitesi’nin Merkez Camyatağı köyü sınırları içerisinde yapılması Tarım ve Orman Bakanlığı MERA komisyonunca uygun görüldü. 

Milletvekili Işıkver, Tarım Bakanı ile bir araya geldi 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret ederek, Elazığ’ın sorunlarını iletti. 

YRP Elazığ İl Gençlik Kolları, saha faaliyetleri sıralamasında birinci oldu 

Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Gençlik Kolları, Saha faaliyetleri kapsamında Ağustos ayının en iyi performans gösteren gençlik kolları olarak birinci sırada yer aldı. 

Başkan Alan: Elazığ’ın ihracat performansı göz kamaştırıcı 

Son verilere göre, 2023 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatının 57 milyon 323 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, “Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak yüzde 147'lik bir artışı temsil ediyor. 2022 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatı 23 Milyon 221 Bin dolar seviyesindeydi. Bu da demek oluyor ki, Elazığ'ın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir ivme kazanmış durumda” dedi.

Hani şehir dışına taşınacaktı?

DSİ Elazığ 9. Bölge Müdürlüğünün, geçmişte tüm siyasi ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere şehrin merkezi olan Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde ve birçok yetişmiş çam ağacının yok olmasına sebep olan 110 lojman ve idare binasını yapıp tamamlamasının ardından şimdi ise aynı hatayı Orman Bölge Müdürlüğü yapıyor. Kurum,  yine tüm siyasilerin ve şehir yöneticilerinin gözü önünde ve göstere göstere idare binasını Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yapmak için ihaleye çıktı.