Açıkkapı: Elazığ'a 25 milyar liralık yatırım kazandırıldı 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ile bir araya gelen AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, AK Parti iktidarında Elazığ'da 25 liralık tarımsal destek ve yatırım yapıldığını ifade etti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı ziyaret etti. Ziyarette Elazığ ve bölgeye yönelik yatırımlar ele alınırken, ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Açıkkapı, Bakan Yumaklı’ya Elazığ’a yönelik ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür etti. Açıkkapı, AK Parti İktidarlarında Elazığ’a 25 milyar TL’lik tarımsal destek ve yatırımın kazandırıldığını vurgularken, 16 baraj, 14 sulama tesisi, 8 hidroelektrik santraliyle Elazığ’ın doğal kaynaklarının etkin kullanımının sağlandığını söyledi. 

Elazığ’ın milletvekilleri olarak bakanlık ve kurum ziyaretlerini sürdüreceklerini ve yatırımların artırılması hususunda gayret edeceklerini vurgulayan Açıkkapı, “Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Türkiye Yüzyılında, Elazığ’ımızın bölgemiz ve ülkemizin parlayan yıldızı olması için samimiyet ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim, güzel şehrimin, güzel yürekli insanlarına karşı bizleri mahcup etmesin inşallah” diye konuştu. Açıkkapı; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti iktidarlarının 21 yıllık sürecinde, Elazığ'ımıza yapılan 25 milyar TL'lik tarımsal destekleme ve yatırımlarla, şehrimizi tarımda bir cazibe merkezi haline getirmek için gayret ettik. Bu süre zarfında, 100'den fazla tesisi hizmete alarak içme suyu, baraj, sulama ve enerji üretimi gibi hayati alanlarda dev adımlar atıldı. 16 baraj, 14 sulama tesisi ve 8 hidroelektrik santrali ile Elazığ'ın doğal kaynaklarını etkin kullanarak ekonomik ve çevresel sürdürülebilirliğinin sağlanması hedeflendi. Gayretlerimiz sürüyor. Tarımsal alanda 158.100 dekar araziyi sulamaya açarak yıllık 1.18 milyar TL'lik zirai gelir artışı sağlamakla kalınmadı, aynı zamanda çiftçilerimize 25 milyar TL'lik tarımsal destek sunarak onların yanında olundu. Bu destekler, bölge tarımının çeşitlenmesi ve modernleşmesine büyük katkı sağladı. Geçtiğimiz yıl Tarım ve Orman alanında Elazığ’ımız için ayrılan 916 milyon TL'lik bütçe ile de yatırımlarımıza hız kesmeden sürdürdük. Kuzova Sulaması gibi projelerle sulama kapasitemizi artırıp, Elazığ-Karakoçan Yukarıovacık Göleti gibi yeni yatırımlarla bölgenin su kaynaklarını daha verimli kullanılmasını hedefliyoruz. Uluova projesinde de ciddi mesafeler almayı hedefliyoruz. Elazığ'ımızın refahı için gece gündüz demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Tarımsal ve ekonomik alanda hedefimiz, gelecek nesillere daha yeşil ve daha müreffeh bir Elazığ bırakmaktır. Biz büyük ve güçlü Türkiye'nin inşası yolunda, Elazığ'ımız için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Rabbim ,  aziz şehrimize hizmet noktasında taş üstüne taş koyma gayretindeki herkesi muvaffak eylesin inşallah” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN