Şeker Fabrikası'nın Rehabilitasyonu 2024 yatırım programına alındı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver'in 10 Kasım 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı'nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle vermiş olduğu Elazığ Şeker Fabrikasının kapasite artırımı ve fabrikanın modernizasyonu hususundaki soru önergesi cevaplandırıldı. Bakan Yumaklı imzasıyla verilen cevapta, Elazığ Şeker Fabrikasının 2024 yatırım programında olduğu, risk analizleri ile birlikte, doğalgaz buhar kazanı ve kireç ocağı yapım işi faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

IŞIKVER’İN KAPASİTE ARTIMI VE İHTİYAÇLARLA İLGİLİ TALEBİ

19 Ekim 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret eden MHP Elazığ Milletvekilimiz Sayın Semih Işıkver, 10 Kasım 2023 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Sayın Yumaklı’nın cevaplandırmasını talep ederek yazılı soru önergesi vermiştir.

Şeker Fabrikası'nın Rehabilitasyonu 2024 yatırım programına alındı

BAKAN YUMAKLI’DAN SORU ÖNERGESİNE YAZILI CEVAP GELDİ…

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in yazılı soru önergesine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı imzasıyla verilen yazılı cevapta Elazığ Şeker Fabrikasının 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında tehlike sınıflarına uygun belgeye sahip olduğu belirtilerek, iş güvenliği uzmanlarının görev yaptığı belirtilmiştir. İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında risk değerlendirmesi ekiplerinin oluşturulduğu ve risk değerlendirilmesi sonucunda tehlike ve tehlike kaynaklarının ortadan kaldırılması, riskler ile kaynağında mücadele edilmesi gibi risk kontrol tedbirlerinin uygulandığı ifade edilmiştir.

Bakan Yumaklı tarafından kapasite artımı ve modernizasyon ile ilgili verilen cevapta ise şu ifadeler yer almıştır: “Elazığ Şeker Fabrikasında her yıl yapılan yatırımlarla gerekli iyileştirmeler yapılmaktadır. Mevcut buhar kazanlarının yerine yeni buhar kazanlarının temin edilmesinin ardından mevcut türbinlerin de yenilenmesi amacıyla yatırım planı oluşturulmuştur. Elazığ doğalgaz buhar kazanı yapım işleri iş kalemi ile ilgili süreç devam etmektedir. 2024 yılı yatırım programı çalışmalarımızda kireç ocağı yapım işi faaliyetleri devam etmektedir.”

SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ…

Elazığ MHP Milletvekili Semih IŞIKVER, Bakan Yumaklı’ya teşekkür ederek, “Sayın Bakanımız soru önergemizi cevaplandırarak süreç hakkında bizleri bilgilendirmiştir. Bizler de ilimizin tüm sorunlarıyla olduğu gibi bu konuyla ilgili süreçleri takip etmeye devam edeceğiz. Bu hususta fabrikamızın yıllardır süregelen, kronikleşmiş sorunlarına çözüm bulma noktasında gayretimize omuz veren ilimiz milletvekillerine de sonsuz teşekkür ederim.” ifadelerinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN