Başkan Şerifoğulları'ndan 24 Ocak Depreminin 4. Yıl Dönümü Mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları 24 Ocak 2020 Elazığ depreminin yıl dönümünde yayımladığı mesajında, '24 Ocak 2020'de yaşadığımız deprem felaketi, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda derin izler bırakmıştır. 24 Ocak depreminin 4. Yıl dönümünde, bu felakette kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.' dedi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları yayımladığı mesajında şunları kaydetti:  

“24 Ocak 2020’de merkez üssü Elazığ-Sivrice olan 6.8’lik deprem, şehrimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak hafızalarımızda yerini almıştır. 

Şehrimizi derinden sarsan 24 Ocak depreminin ardından yaralarımızın hızla sarılması için devletimiz ve milletimiz örnek bir seferberlik ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ilimizdeki yapı stokunun depreme dayanıklı hale getirilmesi için büyük bir seferberlik başlatılmış, halkımız güvenli konutlarda yaşama konforuna ulaşmıştır.

24 Ocak Elazığ depremi ile geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve ilimizin de derinden etkilendiği asrın felaketi olarak nitelendirilen depremler, bizlere ülkemizin deprem gerçeğinin asla göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha acı bir şekilde hatırlatmıştır.

Ülkemizin deprem gerçeğini göz ardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız. Bunun için de hep birlikte üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle gerekli adımları atmak zorundayız. Hedefimiz vatandaşlarımızın güven içinde yaşadığı, minimum riskin bulunduğu modern bir şehir oluşturmaktır. Elazığ’ımızın depreme hazırlıklı bir şehir olması için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. 

Böylesi felaketlerin ve acıların bir daha yaşanmamasını temennisiyle, yaşadığımız 24 Ocak depreminde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN