Başkan Çınar, Bakan Bolat'a taleplerini iletti 

ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar, 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı sonrası Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile bir araya gelerek işletmelerin sorun ve taleplerini iletti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve ASKON İl Başkanlarının katılımlarıyla ASKON Genel merkezinde gerçekleştirilen 14. Ekonomi Değerlendirme Toplantısı gerçekleşti. Gerçekleşen toplantıya ASKON Elazığ Şube Başkanı Abdullah Çınar da katıldı. Başkan Çınar, toplantı sonrası Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile bir araya gelerek istişarelerde bulunup deprem bölgesindeki işletmelerin finansal erişimi destek beklediklerini ifade etti. 

“İŞLETMELERİMİZİN EN BÜYÜK SIKINTISI FİNANSA ERİŞİM” 

Başkan Çınar; Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a; Deprem bölgesindeki işletmelerimizin en büyük sıkıntısının finansa erişim problemi olduğunu, Kredi imkânlarının daraldığı bu dönemde depremi yaşayan işletmelerimizin alternatif kaynak arayışları, vergi indirimi beklentileri, istihdamı teşvik edici destekler gibi hayati önem arz eden beklentilerinin olduğunu, İçerisinden geçmekte olduğumuz ekonomik daralma ortamında, işletmelerimizin ayakta kalabilmesi için bir dizi yapısal önlemlerin alınması kaçınılmaz olduğunu belirterek, mevcut konjonktürde kamu otoritesi desteği olmaksızın özellikle depremden etkilenen illerdeki işletmelerimizin bu süreci sağlıklı yürütemeyeceğini, bu nedenle Deprem bölgesindeki işletmelerin finansa erişimi için Bakanlıktan destek beklediklerini belirtti. Çınar; "Sayın Bakanımıza, Deprem sonrası Kobilere verilen desteklerde NACE kodu ayrımı ile belirli sektörlerin veya sadece hasarlı işletmelerin kapsam dâhilinde tutulmasının bölgedeki ticaretin yeniden ayaklanması açısından olumsuzluklar doğurduğunu

Başkan Çınar, Bakan Bolat'a taleplerini iletti 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN