Usta isim Nihat Kazezoğlu'na vefa etkinliği düzenlendi

Mahalli Müziğin Usta İsmi, Nihat Kazezoğlu'na Vefa Etkinliği düzenlendi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Belediyesi, “Geçmişe Vefa İnsanımıza Değer” programları kapsamında mahalli müziğin usta ismi, kaynak kişisi ve halk oyunları bilirkişisi Nihat Kazezoğlu’na vefa etkinliği düzenledi.
Program, Elazığ Belediyesi ile Çaydaçıra Musiki Derneği ile ortaklaşa, Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
  
Moderatörlüğünü Çaydaçıra Musiki Derneği Başkanı Hüseyin Karlıdağ’ın gerçekleştirdiği programda, sinevizyon gösterimi yer aldı.

Elazığ Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu Elazığ Belediye’sinin Yalnızca Şantiye Belediyeciliği değil gönül belediyeciliği alanında her zaman çalıştığını söyledi. . Bilginoğlu, “Harput’umuzu Elazığ’ımızın en önemli göz bebeğinden biri olan Hazar ve Harput’u çok daha güzel hale getiren projeler hepimizin beğenisine şahit oluyor. Dolayısıyla şantiye belediyeciliğin yanı sıra gönül belediyeciliğini de hiçbir zaman aksatmadı. İşte şuanda burada bulunma sebebimiz olan geçmişe vefa, insanımıza değer projesi de bunun için var” dedi.

Usta isim Nihat Kazezoğlu'na vefa etkinliği düzenlendi

Daha sonra program Nihat Kazezoğlu ile ilgili anıların ve düşüncelerin paylaşıldığı panel ile devam etti.
Elâzığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu şefi Kenan Çimtay ayrıca kültür yozlaşmasının yaygınlaştığına dikkat çekerek bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Eski Halk Evi Başkanı ve Eski Eftut Başkanı Zülfü Bican, Nihat Kazezoğlu ile 50 yıllık dostluklarında hep birlik içinde olduklarını söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN