TÜMKİAD çevre temizliğine dikkat çekti 

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği Üyeleri Elazığ'da su kenarlarında oluşan çöpleri toplayarak çevre temizliğinin önemine dikkat çekti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Elazığ İl Başkanlığı tarafından çevre temizliğine farkındalık oluşturmak amacıyla etkinlik düzenlendi. Doğa koruma bilincinin aşılanması ve temiz çevre duyarlılığı için Çevre temizliği yapan TÜMKİAD, Hazar gölü çevresini çöplerden arındırdı. 

Etkinlik hakkında bilgiler veren Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği Elazığ İl Başkanı Osman Özçelik, “Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) olarak, sivil toplum kuruluşlarının misyonlarının yalnızca ekonomik kalkınma ile sınırlı olmamalı olduğuna inanıyoruz. Özellikle çevre temizliği gibi, toplumun her bireyini doğrudan etkileyen konularda da sorumluluklarımızın farkındayız. Bizler, bu hassas konuda örnek davranışlar sergileyerek, topluma yön verme ve farkındalık yaratma görevini üzerimize alıyoruz. İnsanların, yaşadıkları çevrenin korunmasından sorumlu olduklarını unutmamalıyız. Temiz bir çevrede yaşamak, aslında her birimizin kendi elinde olan bir şeydir. Eğer her bir birey, üzerine düşen görevi tam manasıyla yerine getirirse, hepimiz daha temiz ve huzur dolu bir çevrede yaşamanın ayrıcalığını yaşarız.

TÜMKİAD çevre temizliğine dikkat çekti 

Atalarımız, çevre ve temizlik konusunda pek çok özlü sözler söylemişlerdir. “Aslan yatağından belli olur” sözü de bunlardan biridir. Bu söz, kişinin yaşadığı çevrenin onun karakterini yansıttığını anlatır. Bireysel olarak her birimiz, yaşadığımız çevreyi temiz tutma konusunda sorumluluklarımızı yerine getirirsek, bu eylemlerimiz bir mum olur ve etrafımızı aydınlatır. Eğer herkes aynı sorumluluğu taşısa ve bu şekilde davransa, bu mumlar çoğalır ve tüm dünya, bu ışıltılı aydınlığına kavuşur. Arabalardan ve evlerimizin bacalarından çıkan zararlı duman ve atıklara karşı gerekli hassasiyeti göstermeli, bu konuda çözüm yollarını bulmak için çalışmalıyız. Yere çöp atan çocuğunu uyaran anne ve babalar, bilinçli bir gençlik yetiştirerek, onlara çevre bilincini aşılamış olurlar. Temizlik, toplumda yaşamanın temel kurallarından biridir ve bu bilinç, ilk olarak aile içinde çocuklara aktarılmalıdır. Eğer bir aile, çocuğuna bu hassasiyeti aşılayabilirse, çevre temizliği için bir mum yakmış sayılır. TÜMKİAD olarak, çevre temizliği konusunda toplumu bilinçlendirme ve eğitme görevimizi ciddiye alıyoruz. Toplumun her kesimine, temiz bir çevre için gerekli olan sorumlulukları anımsatmayı ve bu konuda bilinçli davranışlar sergileyerek öncü olmayı sürdüreceğiz” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN