MÜSİAD, Ortak Akıl ve İstişare toplantısı düzenledi 

MÜSİAD Elazığ Şubesi, 'Ortak Akıl Ve İstişare İle Şehrimizi Birlikte Yönetiyoruz.' teması ile toplantı düzenledi. Toplantıda MÜSİAD Başkanı Tekin Gürkan, Ortak Akıl Elazığ Platformu' kurulmasını önerdi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

MÜSİAD Elazığ Şubesi, şehrin kalkınması ve ileriye taşınabilmesi amacıyla “Ortak Akıl  ve İstişare ile Şehrimizi birlikte yönetiyoruz” temalı toplantı düzenledi. Toplantıya AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve MÜSİAD üyeleri katıldı. 

MÜSİAD, Ortak Akıl ve İstişare toplantısı düzenledi 

GÜRKAN: YENİ BİR ELAZIĞ’I KURGULAYABİLMEK İÇİN BİR BAŞLANGIÇ YAPMALIYIZ 

MÜSİAD Başkanı Tekin Gürkan, Elazığ’ın marka şehir olabilecek zenginliğe sahip olduğunu belirterek, Türkiye Yüzyılında geçmişe takılmadan yeni bir Elazığ kurgulanması gerektiğini söyledi. Gürkan, “Elazığ marka bir şehir olabilecek her türlü birikime, değere ve zenginliğe sahibiz. Ancak bir türlü hedeflediğimiz arzu ettiğimiz kalkınma eğilmesine yakalayamamışız. Bunun çeşitli nedenleri olabilir bu konuda farklı düşünceler de ifade edilebilir, kendimizi eleştirebiliriz de mağduriyet söylemiyle kendimizi rahatlatabiliriz de. Türkiye Yüzyılı’nda geçmişe takılmadan bundan sonrasına takılmadan yeni bir Elazığ’ı kurgulayabilmek için bir başlangıç yapmalıyız diye düşünüyorum” dedi. 

Gürkan, Elazığ için yeni sürecin başlatmanın zamanı geldiğini kaydetti. Gürkan, “Her yeni bir başlangıç yeni umutların yeşerdiği yeni hedeflerin koyulduğu bir süreci ifade etmektedir. Yeni bir süreci her birlikte başlatmak için tam zamanı olduğunu düşünüyoruz. Elazığ’ımızı temsil edecek olan milletvekillerimiz yeni seçildi. değerli milletvekillerimiz seçimlerin ardından 3 ay gibi kısa süre geçmesine rağmen şehrin birçok sorununun çözümü için girişimde bulunduklarını memnuniyetle görmekteyiz” dedi. 

GÜRKAN: “BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞEHRİMİZE ÖNEMLİ KATMA DEĞER SAĞLAMIŞTIR 

Şehrin gelişmesi noktasında yerel yönetimlerin çalışmalarının önemine değinen Tekin Gürkan, Başkan Şerifoğulları’nın hayata geçirdiği projelerle önemli katma değer sağlandığını belirtti. Gürkan, “Kıymetli Belediye Başkanımız geçen sürede yaptığı hizmetler ve hayata geçirdiği vizyon projeler ile alt yapı üst yapı anlamında şehrimize önemli katma değer sağlamıştır. İşte bu nedenlerle az önce ifade ettim Elazığ’ın geleceğini yeniden kurgulamak için tam zamanıdır bunun içinde yeni bir yapılanmaya ve yeniden güçlü bir şekilde hareket etmeye motivasyona ihtiyacımız var” dedi. 

GÜRKAN: ORTAK AKIL PLATFORMU OLUŞTURULMALI 

Tekin Gürkan, hızlı kalkınma sürecine girmek için MÜSİAD olarak Ortak Akıl Elazığ platformunu kurulmasını önerdi. Gürkan, “Sorunlarımıza hızlı çözümler üretmek, şehrimizde gelişimine sağlayan projeleri hayata geçirmek ve hızlı bir kalkınma sürecine girmek için MÜSİAD Elazığ Şubesi olarak ortak akıl Elazığ Platformunun kurulmasını öneriyoruz. Platformda şehrimizin yöneticileri, valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimiz, Elâzığ Ticaret Sanayi Odası, Ticaret Borsa Başkanımız, rektörümüz kanaat önderlerimiz yer alacak. Bu platformun genel koordinatörlüğünü MÜSİAD olarak bizlerde üstlenebiliriz. Koordinasyon sürecini yürütmeye bu anlamda gönüllü olduğumuzu da ifade etmek istiyoruz. Platform 3 ayda bir toplanarak hem geçmiş döneme ilişkin değerlendirme yapacak hem de sonraki döneme ilişkin yol haritasını belirleyecek” dedi.  

MÜSİAD, Ortak Akıl ve İstişare toplantısı düzenledi 

KELEŞ: PLATFORMUN KURULMASI ÖNEMLİ 

AK parti Elâzığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, platformun kurulmasının Elazığ için önemli olduğunu söyledi. Keleş, “Elazığ’ımız kültürel, sanatsal, tarihi geçmişi ve özellikle de medeniyetler eşiği Harput’u ile dünya coğrafyasında çok farklı bir yere sahip ve Elazığ’ımız her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Aslında baktığımız zaman geldiğimiz dönem gerçekten sıkıntılı bir dönem ama buna rağmen birçok projede bir çok projenin de takibi konusunda bir mesafe kat ettiğimizi düşünüyorum. Ben başkanımıza teşekkür ediyorum özellikle bu istişare kurulu 3 ayda bir olur belki de daha erken olabilir ama belki de 6 ay bir olur toplanmasının gerçekten şehrimiz için çok faydalı olacağını düşünüyorum” dedi. 

MÜSİAD, Ortak Akıl ve İstişare toplantısı düzenledi 

NAZIRLI: BİRLİKTELİK KÜLTÜRÜ OLMALI 

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı, iletişim ve istişarenin önemine değinerek, birliktelik kültürüne vurgu yaptı. Nazırlı, “Bu ekip burada bulunan milletvekillerimiz, belediye başkanımız seçimin 14 Mayıs’tan hatta 14 mayıs öncesinden bugüne kadar hep bir şey söylüyoruz iletişim istişare etmek, pozitif dil kullanmak ve şehrin havasını, şehrin bütün sanayicilerini bütün erklerini Elazığ için bir araya getirip şehri ayağa kaldırmak dolayısıyla bu başlıktaki toplantı bizim bu hedeflerimiz doğrultusunda atılmış çok iyi bir başlık olarak değerlendiriyorum. İş adamlarımız, sanayicilerimiz, şehrin erkleri bir araya gelip biraz önce bahsettiğim maddi manevi birlikteliği sağlayarak şehrin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında şehrimize, milletvekillerimize, belediye başkanımıza yardımcı olmaları gerekiyor. Bu nedenle ki bu toplantılar çok değerli bizler bu alışkanlığımızdan vazgeçip iş adamlarımızla şehri kalkındırmak için her şeyi yapacağız inşallah” dedi. 

MÜSİAD, Ortak Akıl ve İstişare toplantısı düzenledi 

AÇIKKAPI: ALINAN KARARLAR İCRAATA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ 

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, platformla yapılan çalışmaların kağıt üzerinde değil, icraata dönüşen kararların olması gerektiğini söyledi. Açıkkapı, “Ortak akıl Elazığ Platformuyla ilgili bu düşüncenin faydalı olabileceğini bizlerde tabiki düşünüyoruz ama vekilimizin de ifade ettiği gibi bu platforma katılım sağlayacak kriterlerin ortaya konulmasının da önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü olaki bu platform içerisinde yer alamayacak kardeşlerimizin farklı serzenişlerde bulunmamaları açısında bu kriterin ortaya konulması baştan sağlanması önemli. Yapılan çalışmaların ortaya konulan görüş ve önerilerin kağıt üzerinde kalmaktan ziyade onların icraata dönüştürülmesi önemli yani biz geçmişte de birçok çalıştaylar yaptık birçok toplantılar düzenledik bunların bir kısmı gerçekleşti bir kısmı gerçekleşmedi ama arzumuz odur ki burada alınan kararların büyük bir çoğunluğunun icraata dönüşmesidir. Bu anlamda alacağımız kararların tabiki ayakları yere basan kararlar olması, uygulanabilir olması hayalden öteye geçmemesi ve gerçekleştirilebilir projeler olması çok önemli” ifadelerini kullandı. 

MÜSİAD, Ortak Akıl ve İstişare toplantısı düzenledi 

ŞERİFOĞULLARI: ORTAK AKIL, ELAZIĞ’A KATKI SUNAR 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’da STK’ların önemine değinerek, istişare ve ortak akıl kültürünün geliştirilerek, şehre daha fazla katkı sunulacağına inandıklarını söyledi. Şerifoğulları, “Bugün bir adım atmış olduk ve bundan sonraki süreçte de bu yapmış olduğumuz toplantının altını doldurarak istişare kültürünü geliştirerek şehrimize daha fazla katkı sunarız. Ben göreve geldiğimiz günden itibaren şehrin alt yapısıyla ilgili çok ciddi bir manada çalışma yaptığımızı biliyorsunuz şahitsiniz. Alt yapıyla birlikte yapmış olduğumuz üst yapı çalışmaları da ki Kadim Şehir Harput’umuza yapmış olduğumuz projelerimizle şehrimizin her noktasındaki doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine kadar her bir insanımızın hayatına dokunacak ve çocuklarımızın gelecekte daha mutlu, daha müreffeh bir Elazığ’da yaşayabilmesi için gayret ediyoruz, çalışıyoruz ama sadece tek başına bizim çalışmamız yetmiyor. Bizler bir birliktelik oluşturmamız lazım siyasilerle, milletvekillerimizle bizim çok güzel bir uyumumuz var valimizle, sivil toplum kuruluşlarıyla çok güzel bir uyumumuz var bu uyumumuzu daha fazla geliştirerek şehre değer katacak toplantılarımızı 3 aylık süre zarfında yapacağımız toplantılarla yapmış olduğumuz çalışmalarımızı, nerede olduğumuzu, neler yapabilmemiz gerektiğini ve 3 aylık süreçte yapmamız gerekenlerle alakalı fikir alışverişleri bizlere çok ciddi anlamda katkı sağlayacak” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN