Milletvekili Prof. Dr. Keleş açıklamalarda bulundu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ'ın gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu. Milletvekili Keleş, depremden sonra yapılan TOKİ konutların memnuniyetle karşılandığını söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş gündeme dair açıklamalarda bulundu. Milletvekili Erol Keleş, TOKİ konutları, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yapacağı alımlar ve Kuzova Sulama projesine değindi. AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası rezerv alanlarında TOKİ tarafından yapılan konutların fiyatlarının açıklanmasını değerlendiren AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, devletimizin bir kez daha halkının yanında olduğunu ve yaşanan acıları kısa sürede gidererek vatandaşlarımızı maddi olarak mağdur etmeden konutlarında yaşamalarını sağladığını ifade eti. 

KELEŞ: 216 AYA BÖLÜNEREK TAKSİTLE ÖDENECEK OLMASI DA AYRI BİR AVANTAJDIR 

Açıklanan TOKİ konutlarının ücretlerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçmişte açıklanan fiyatlarla birebir örtüştüğüne dikkat çeken AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “24 Ocak 2020 tarihinde yaşadığımız depremin ardından ilk gün ilimize gelen, yaraların bir an önce sarılması ve vatandaşın mağduriyetlerinin kısa sürede giderilmesi talimatını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm talimatları zamanında yerine getirildi. Yaklaşık 25 bin konutun yapımına anında başlanıldı ve kısa süre içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Vatandaşlarımızın, depremden bir yıl sonra taşınıp huzur ve mutlulukla oturdukları, depreme dayanıklı ve konforlu evlerinin TOKİ tarafından açıklanan bedellerinin hak sahipleri tarafından memnuniyetle karşılandığını gördük.  2 + 1 konutlarda ortalama 150.000, 3 + 1 konutlarda ise ortalama 190.000 TL olarak belirlenen fiyatlar, güncel konut fiyatlarının oldukça altında olup ödemeler 18 yıl süresince yıllık olarak gerçekleştirilecek.  Bankaya dilekçe verilmesi halinde ise toplam borç 216 aya bölünerek taksitle ödenecek olması da ayrı bir avantajdır” ifadelerini kullandı. KELEŞ: VERİLEN SÖZLER TUTULDU Halkımızın, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman olduğu gibi verdiği sözleri bir bir yerine getirdiğine olan inancının ve güveninin 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde sandığa yansıttığını dile getiren AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş; “TOKİ tarafından açıklanan ilimiz deprem konutlarının bedeli de gösteriyor ki halkımız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın verdiği sözü tutan bir lider olduğunu çok iyi biliyor. Bunun en önemli göstergesi ve somut delili, 14 ve 28 Mayıs seçim sonuçlarıdır. Halkımız, konutları bedava vereceğini söyleyen bir siyasiye değil, konutları vatandaşları mağdur etmeyecek bir bedelle yapacaklarını açıkça ifade eden bir lidere inanarak güvenmiş ve başta deprem bölgeleri olmak üzere tüm ülkede desteğini vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden seçmiştir” dedi. 

KELEŞ: HALKIMIZIN HİZMETLERDEN MEMNUNİYETİ VE DUASI BİZLER İÇİN EN ÖNEMLİ KAZANIMDIR 

Sosyal donatı alanları, parkları, yeşil alanları ve sosyal tesisleriyle TOKİ konutlarında deprem korkusundan uzak, huzur ve güvenle oturan hemşerilerimizin açıklanan fiyatlarla mutluluğunun daha da arttığına dikkat çeken AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş; “Deprem konutlarımız hızla tamamlanıp halkımıza teslim edilirken, imalattan ve işçilikten kaynaklı birtakım küçük çaplı problemler ile ortak alanlarda yapılan ağaçlandırma çalışmaları ve sosyal donatılarda oluşan olumsuzlukları da biliyoruz. Bunlarla ilgili sorunları, hem ilgili firma hem de TOKİ yetkililerine iletiyor aynı zamanda takibini yapıyoruz. Halkımızın hizmetlerden memnuniyeti ve duası bizler için en önemli kazanımdır” dedi. AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ayrıca, çiftçilerin sorunlarının bir bir çözülmeye başladığını ifade ederek, tahılda hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte üreticinin ürününü değerinden satması amacıyla Toprak Mahsulleri Ofisi yetkilileri ile görüşerek alımların açıklanan tarihten önce yapılmasının sağlandığını ifade etti. 

KELEŞ: GÖRÜŞÜLEREK RANDEVU SİSTEMİNE GEÇİLMESİ SAĞLANMIŞ OLUNDU 

Erol Keleş, “Çiftçilerimizin ürettiği tahılların değerinden alınması amacıyla TMO ile yaptığımız görüşmeler sonucu, alımlara başlandı. Üreticilerimiz tahıllarını TMO’nun anlaşmalı lisanslı deposuna teslim ederken, uzun kuyruklar oluşmasından dolayı yetkililerle tekrar görüşülerek randevu sistemine geçilmesi sağlanmış olundu. Üreticilerimiz 26 Hazirandan itibaren Toprak Mahsulleri Ofisi’nin web sayfasından randevu alarak ürünlerini teslim edecek ve böylelikle zaman kaybının ve uzun bekleyişlerin önüne geçilmiş olacak” dedi. 

KELEŞ: KUZOVA’YA SU VERİLİYOR 

DSİ Bölge Müdürlüğü ve TEİAŞ yetkilileriyle yaptıkları görüşmeler sonucu Kuzova’ya bayram öncesi tarımsal su verileceğinin müjdesini veren AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, “Kuzovalı üreticilerimize bayram öncesi tarımsal su verileceği konusunda sözümüz vardı. Bunun için ilgili tüm kurumlarla yaptığımız görüşmeler, sahada ve pompa istasyonunda yerinde yaptığımız incelemeler sonucu var olan problemleri gidererek Kuzova’ya bayram öncesi tarımsal su verme sözümüzü yerine getirdik. Bu konuda destek veren DSİ ve TEİAŞ Genel Müdürlerine teşekkür ediyorum. Kuzova’ya verilecek su ile yapılacak tarımsal üretimin, şehrimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunacağına inanıyor, çiftçilerimize bereketli bir mahsul yılı olmasını diliyorum” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN