Milletvekili Keleş'ten Kuzova çiftçilerine müjde 

Kuzova ve Uluova Sulama Projeleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, DSİ Bölge Müdürlüğünün ilk defa gerçekleştireceği pilot uygulama ile Kuzova sulamasının otomasyon ve uzaktan kontrol uygulaması ile çiftçilerin cep telefonları ile tarlalarına gitmeden ürünlerini sulayabileceklerini söyledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Milletvekili Erol, “Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüzün ilk defa gerçekleştireceği pilot uygulama ile Kuzova sulamasının otomasyonla ve uzaktan kontrol edilerek yapılması sağlanacaktır. Bu sayede çiftçilerimiz cep telefonlarıyla tarlalarına gitmeden ürünlerini sulayabileceklerdir. Sulama işlerinde çiftçilerimizin elektrik maliyetlerini azaltmak için önemli adımlar atıyoruz. Bu yaklaşımlarımız ile hem maliyeti düşürecek hem de sürdürülebilir çevre dostu çözümler sunmuş olacağız. Enerji temini için Kuzova Sulama projemizde toplamda 6 MW’lık GES Projesinin 2 MW kapasiteli kısmı tamamlandı. Türkiye’de bir ilk olan 1 MW kapasiteli yüzer GES ihalesi tamamlandı ve Keban Barajı üzerine yapımı başlandı. 3 MW’lık yüzer GES projesi içinde hazırlık çalışmamız tamamlanmak üzeredir” dedi. 

Uluova Sulama projesine de değinen Milletvekili Keleş, 32 köyün projeden faydalanacağını belirtti. 

Milletvekili Erol, “Bu proje yaklaşık 230.000 dekarlık geniş bir alana tarımsal verimliliği arttırmak için planlanmıştır ve toplamda 32 köyümüz bu projeden faydalanacaktır. Yatırım programında yer alan projemizin ilk kısmı yaklaşık 143.000 dekarlık alana sahip olup bu bölümde 14 köyümüz modern sulama imkânlarına kavuşacaklardır. Çalışmalarımız 2024 yılında da hız kesmeden devam edecektir. Uluova Sulama Projesinin bir parçası olan pompa istasyonu ihalesi 16/01/2024 tarihinde gerçekleştirildi. Yani bundan iki gün önce pompa istasyon ihalemiz yapıldı. Projede boru döşeme işlemleriyle pompa istasyonun kurulumu eş zamanlı yürütülerek eş bir an önce hayata geçirilmesi hedeflenmektedir” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN