Milletvekili Keleş: Pertek Köprüsü tasarruf sağlayacak 

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Pertek Köprüsü yapım işi ihalesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yapılacak köprünün yalnızca ulaşım projesi olmadığını aynı zamanda şehrin bölgesel ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacağını vurguladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Pertek Köprüsü Projesi ve yapım işi ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pertek Köprüsü’nün tamamlanmasıyla ekonomi, yakıt ve zaman tasarrufu sağlanacağının altını çizen Milletvekili Keleş; “Elazığ, Kovancılar Tunceli kara yolunun tamamı 145 km uzunluğunda bir güzergaha sahiptir. Elazığ Pertek Tunceli aksı 80 km uzunlukta ve Keban Barajı’ndan feribot ile geçilmektedir. 

Köprünün yapılmasıyla birlikte 65 km’lik bir kısalma sağlanmış olacaktır. Pertek köprüsünün tamamlanmasıyla hem yakıt hem de zaman tasarrufu sağlanacak sadece Elazığ’ımıza değil tüm bölgeye faydalı olarak bu proje bölgenin ekonomik gelişimiyle ulaşım alt yapısına büyük katkı sağlayacaktır. Elazığ’ımızın ve çevre illerin uzun süredir beklediği Pertek köprüsünün yalnızca bir ulaşım projesi olmadığını aynı zamanda bölgesel ekonomik kalkınmaya da önemli katkılar sağlayacağını vurgulamak isterim” dedi. 

Milletvekili Erol Keleş, Pertek Köprüsü yapım işi ihalesinin Ocak ayının üçüncü haftasında yapılacağını ve ihale süreci hakkında bilgi vererek emeği geçenlere teşekkür etti. Keleş; “Göreve geldiğimiz andan itibaren Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte bu projeye öncelik verdiğimizi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ile Karayolları Genel Müdürlüğümüz nezdinde yoğun görüşmeler gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim.  Pertek Köprüsü Projesiyle ilgili 28. Dönem milletvekilleri olarak ortak sosyal medya hesabımızdan gerekli bilgilendirmeleri yapmıştık. Tüm projelerde olduğu gibi Pertek köprüsü projesinde de önce proje ihale süreci gerçekleştirilecek, proje ihale süreci tamamlandıktan sonra yapım işi ihale sürecine geçilecektir. Pertek Köprüsü Projesi için proje ihalesinin tamamlanıp yapım ihalesine geçilmesi ve sonraki yapım işinin başlaması ve bu sürecin sonlandırılması uzun soluklu bir iştir. Ancak şuana kadar somut bir adım atılmamış bu proje için bir başlangıç yapmanın bitirmenin yarısı olduğunu ifade etmek isterim. 

Bu çabamız sonucunda Elazığ Pertek il yolu Pertek köprüsü dahil proje ihale süreci ön yeterlilik aşamasına katılan 16 aday başvurusu ile 22 Kasım 2023 tarihinde başlamıştır. İhale sürecinin titizlikle yürütüldüğünü, firmaların ihaleye katılım için gereken yeterlilik belgelerini sunmaları ve bu belgelerin dikkatle incelendiğini ifade etmek isterim. Bu 16 aday içerisinde ön yeterlilik şartlarını sağlayan firmalar proje ihalesine katılım hakkı kazanacaktır. Teknik ve mali tekliflerin alınacağı tahmini ihale tarihi 2024 yılının Ocak ayının üçüncü haftasıdır. Yapılacak ihale ile Pertek köprüsünün 1/1000 ölçekli uygulama projeleri hazırlanacaktır. Proje ihale sürecinin sonlanmasının ardından belirlenen takvim çerçevesinde varsa itirazların değerlendirilmesi ve bu süreç sonrasında kesin teminatın yatırılması ile sözleşme ve eklerinin imzalanmasının gerçekleştirileceğini belirmek istiyorum. Karayolları Genel Müdürlüğü’müzün belirttiği üzere bu adımlar tamamlandığında projenin ihalesi başarıyla gerçekleştirilmiş ve böylece önemli bir başlangıç yapılmış olacaktır. Firmaların sunmuş olduğu teklif dosyaları, güzergâh üzerine önerileri ve alternatif çalışmaları büyük önem taşımaktadır. Bu dosyaların detaylı değerlendirmesi yapılarak verilen puanlar ve teklifler sonucunda en avantajlı teklifin belirlenmesiyle proje ihale süreci nihai sonuca ulaşacaktır. Gelişme kat edildikçe bizler sizlere mutlaka bilgi vereceğiz. Böylesine büyük ve maliyetli bir projenin hayata geçilmesi adına desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’na Karayollarımızın değerli emektarlarına ve geçmişten günümüze bu proje için emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN