Milletvekili Erol: Yapılan işler facianın önüne geçti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'da meydana gelen depremin 4. yılında açıklamada bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

24 Ocak 2020 tarihinde saatler 20.55’i gösterdiğinde Elazığ tarihi bir afetle karşı karşıya kaldı. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, depremin 4. Yıldönümünde depremlerde hayatını kaybeden vatandaşları andı.  

“FACİANIN ÖNÜNE GEÇİLDİ” 

Erol, “Bugün 24 Ocak 2024, 24 Ocak 2020 depreminin üzerinden yaklaşık 4 yıllık bir süre geçti. 2020 yılında Elazığlı canlarımızı kaybettik. Binalarımız yıkıldı. Mülkiyet ile ilgili sorunlar yaşadık. Hak mahrumiyetleri ile ilgili sorunları yaşadık ama bu 4 yıl süre içerisinde 25 bin TOKİ konutunun hızlı bir şekilde yapılmış ve hak sahiplerine dağıtılmış olması genelde sorunların kısmen de olsa çözümüne katkı sağladı. Elazığlılar için bir umut oldu. Bu konutların hızlı yapılmış olması i bir faciayı engelledi. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden dolayı bu bölgede çok sayıda yurttaşımızın hayatını kaybetmesi ve çok sayıda binanın yıkılması engellenmiş oldu.  Elazığ’da 2020 depremi sonrası alınan tedbirlerden kaynaklı biz bu acıyı ve mülkiyet hakkı kayıplarını yaşamadık. Sonuç itibariyle halen deprem süreciyle gelişen tarih diliminde Elazığ’da mülkiyet sorunu, hak sahipleri ile ilgili genel sorunlar var. Çözümü mümkün olmayan sorunlar değil. Biz bu sorunların çözümü ile ilgili yine Ankara’daki bürokratik ilişkilerimizi bakanlıklarla görüşerek bu sorunların bir an önce kısa sürede çözülmesi için katkı sunacağız. 4 yıl önce yaşanan deprem sonrası hayatlarını kaybeden hemşerilerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Bir daha Allah böyle acı günleri bize yaşatmasın dileğiyle bütün hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN