Keleş, TBMM bütçe görüşmelerini değerlendirdi 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, 2024 yılı Merkezi Bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM'de kabul edilen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve bağlı kuruluşların onaylanan bütçeleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

TBMM'de bütçe görüşmelerini değerlendiren AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği hedeflere ve gerçekleştirdiği başarılı projelere dikkat çekti. Milletvekili Keleş, bakanlıkların vatandaşların refahı ve aile yapısının güçlendirilmesi için yürüttüğü çalışmalara değindi. 

Keleş, "Bu yılsonuna kadar devlet korumasında yetişmiş 1.044 gencimizin atamaları gerçekleştirilecektir. Bu adım, gençlerimizin topluma kazandırılmasında ve bağımsız bir hayat kurmalarına büyük katkılar sağlayacak" dedi. Ayrıca, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programının aile bütünlüğünü koruyarak 164 bin çocuğun sağlıklı gelişimine katkıda bulunduğunu vurguladı. Milletvekili KELEŞ, “1,7 milyon gencimiz Evlilik Öncesi Eğitim Programı'ndan, 3,9 milyon vatandaşımızın Aile Eğitim Programı'ndan faydalandığını belirtti. Bu programlar, aile yapımızı güçlendiren ve toplumsal değerlerimizi koruyan önemli çalışmalardır” dedi. Keleş, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara da değinerek: “İnşAllah 2024 yılı içerisinde 2.392 engelli kardeşimizin de ataması gerçekleştirilecek olup, engelli vatandaşlarımızın toplumda aktif ve bağımsız birer birey olarak yer almaları sağlanacaktır” dedi. Milletvekili Keleş, "Türkiye'nin eğitimdeki yükselişi, AK Parti hükümetimizin eğitime verdiği önemin ve yaptığı yatırımların bir sonucudur. OECD PISA raporları, son on yıl içinde Türkiye'nin eğitimde kaydettiği ilerlemeyi göstermektedir. Özellikle matematik ve fen bilimleri alanlarında, son 20 yılda gösterdiğimiz istikrarlı ilerleme, eğitim politikalarımızın başarısını kanıtlıyor. Bu başarılar, öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin gayretlerinin bir sonucudur" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son yıllarda gerçekleştirdiği projeler ve reformlar hakkında da bilgi veren Keleş, "Milli Eğitim Bakanlığımız, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, teknolojiyi tüm kesimlere yayarak öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirecek programlar üzerine odaklanmıştır” diye kaydetti. Milletvekili Prof. Dr. Keleş, ayrıca Elazığ Fırat Üniversitesi'nin 5 milyar 419 milyon 991 bin TL bütçesinin de onaylandığını belirterek, "Fırat Üniversitesi'nin bütçesinin onaylanması Elazığımız ve üniversitemiz için hayırlı ve uğurlu olsun” dedi. Keleş, bu projelerin ve hedeflerin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki hükümetimizin sosyal politikalara ve eğitimdeki kaliteye olan sarsılmaz bağlılığını yansıttığını belirterek, "Bu çalışmaların ülkemiz ve vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum diyerek, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, halkımıza hizmet ve eser üreterek ülkemizi daha ileriye taşımaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini tamamladı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN