Işıkver'den iki ilçeye hastane müjdesi

Seçim sürecinde Elazığ'ın tüm ilçelerle birlikte sesi olacağını ve toplumun beklentilerinin tek öncelikleri olduğunu her platformda ifade eden MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu ve Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ile birlikte Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı ziyaret ederek, her iki ilçenin raflarda unutulan İlçe Devlet Hastanelerinin yapım süreciyle ilgili çok önemli girişimlerde bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Ağın ve Sivrice Devlet Hastanelerinin Yapım Süreci Başladı...

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı ziyaretleri hakkında yaptığı değerlendirmede, “Ağın Belediye Başkanımız Sayın Ali Uslu ve Sivrice Belediye Başkanımız Sayın Turgay Gündoğan ile birlikte Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek her iki ilçemiz için çok önemli olan Devlet Hastanesi taleplerimizi dile getirdik.

24 Ocak 2020 tarihindeki Elazığ merkezli deprem felaketinden sonra her iki ilçemizin değerli Belediye Başkanları ilçeleri için çok önemli olan Devlet Hastanesi ihtiyacını gündeme taşıyarak, gerekli girişimleri ve müracaatları yapmışlardır. Gündeme alınan her iki ilçemizin bu önemli ihtiyacı ne yazık ki siyasi iradenin takipsizliği nedeniyle uzun bir dönem raflarda kalmıştır. Ağın Belediyemiz 2023 yılında 4 bin 300 metrekare bir arsanın Sağlık Bakanlığına tahsis yapılması işlemlerinin tümünü tamamlamış ve yer konusunda bir sorun kalmamıştır. Aynı şekilde Sivrice Belediyemiz de gerekli adımları atarak 10 bin metrekare bir alanın Devlet Hastanesi yapılması için tüm yasal süreçleri tamamlamıştır. Sivrice ilçemizin özellikle yaz aylarındaki artan nüfusunun da göz önüne alınarak 10 yataklı olan projesinin 20 yatağa dönüştürülmesi önerimiz Sayın Bakanımız tarafından uygun bulunmuştur. Her iki ilçemizin Devlet Hastanesinin yılsonuna kadar proje süreci ve ihale süreci inşallah Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda başlatılacaktır” dedi.

Ağın, Kovancılar, Karaçor ve Bazı Mahallelerin Sağlık Altyapılarının Güçlendirilmesi

Işıkver, bazı ilçe ve mahallelerde vatandaşların talepleri doğrultusunda tespit edilen ihtiyaçları da görüşmede dile getirerek, “Ağın ve Sivrice ilçelerimizin bu çok önemli beklentisi inşallah kısa sürede çözüme kavuşacaktır. Bununla birlikte Sayın Bakanımızdan Karaçor bölgesinde yaklaşık 35 köyün istifade edebileceği kapsamlı bir Sağlık Ocağına duyulan ihtiyacı aktararak bu konuda da inşallah kısa sürede sonuç alacağız.

Işıkver'den iki ilçeye hastane müjdesi
Kovancılar İlçemizin İsmet Paşa Mahallesinin Sağlık Ocağı ihtiyacı ile çok yoğun bir trafiğin yaşandığı Kovancılar bölgede 112 Acil ihtiyacı Sayın Bakanımızın talimatı ile ihale sürecine alınmıştır. İlimiz merkez Kesrik, Çatalçeşme ve Güneykent Mahallelerinde Proje aşamasındaki Sağlık Ocaklarının da yapılması projesinin bir an evvel başlaması hususunu Sayın Bakanımıza arz ettik. Ağın ilçemizde halen 1 ambulans ile hizmet verilmesi ve Doktor ile uzman sağlık personeli ihtiyacı nedeniyle zaman zaman yaşanan sıkıntıları da yine Sayın Bakanımıza arz ettik.

İlimiz için çok önemli olan tüm bu hususlarda Sayın Bakanımızla yaptığımız istişareler çok olumlu olmuştur. Sayın Bakanımız Dr. Fahrettin Koca’ya nazik kabulleri ve tüm taleplerimize karşı gösterdikleri hassasiyetleri için tüm halkımız adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Sürecin ilimiz ve ilçelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN