İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı gerçekleştirildi 

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü öncülüğünde Mevlid-i Nebi İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı gerçekleştirildi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Filistin’de süre gelen ve insanlık dramı ve zalimlerin, mazlumlara nasıl zulüm ettiğini gözler önüne seren İsrail, yaşanılan hadiselerden dolayı içimizi yakmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti 3 gün Milli Yas ilan etmişti. Devam eden yıkımlar ve insanlık dramı karşısında Tüm Türkiye tek ses olmuş mazlum Filistin halkının yanında yer almıştı.

İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı gerçekleştirildi 

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İl Müftülüğü öncülüğünde; Mevlid-i Nebi İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı ile İlk Kıblemiz olan Mescid-i Aksa’da yaşatılan zulmü anlamak, ve şehit olan Müslüman kardeşlerimizi anmak adına Mevlit programı gerçekleştirildi. Düzenlenen programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, İl Müftüsü İrfan Üstündağ, İl Müftülüğü temsilcileri ve Öğrenciler katıldı. Hafız Muhammed Kutay’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, Hafız Yakup Gül ve Muhammed Deveci Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Programın anlam ve önemine binaen Konuşmacı Yazar Semih Temiz, ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın konuşmaları ile program sona erdi. 

İlk Kıblem Mescid-i Aksa ve Kudüs programı gerçekleştirildi 

EREN: FİLİSTİN BİZİM KANAYAN YARAMIZ 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada, “Kıymetli hocalarımıza, Müftü Hocamın da dediği gibi çok teşekkür ediyorum. Burada bulunan kıymetli öğrencilerimizin yaşlarındayken biz de basından takip ettiğimiz kadarıyla Kanayan yaramız Filistin’de Kudüs’te taşlarla sapanlarla yaptıkları mücadeleleri biliyoruz. Kudüs Mescidi Aksa Filistin bizim kanayan yaramız, 1947’de başlayan zulüm 2023 yılına kadar artarak devam ediyor. Silahlar gelişti her şey büyüdü bu alçaklarında zulümdü büyüdü, artık hastane okul ibadethane demeden vuruyorlar. Filistinli kardeşlerimiz için dua ediyoruz, Allah yardımcıları olsun, bu programdan ötürü Sayın İl Müftümüze, Hafız Hocalarımıza, Semih Temiz kardeşimize ve burada bulunan kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN