HÜDA PAR'dan anma programı 

HÜDA PAR Gençlik Kolları Yasin Börü ve arkadaşları için anma programı düzenledi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

HÜDA PAR Elazığ Gençlik Kolları Başkanlığı 6-8 Ekim 2014 yılında katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anmak için program düzenledi. Elazığ Belediyesi Bünyamin Eroğlu Kültür Merkezinde düzenlenen programa HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin milletvekili Faruk Dinç, Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aydemir, parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda 6-8 Ekim’de yaşanan olayları anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı. Daha sonra programda ilahi ve ezgiler seslendirildi. 

Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Aydemir, 6-8 Ekim’de yaşanan olaylar sonucu Yasin Börü ve arkadaşlarının bu asrın Habib-i Neccar’ı olduklarını ifade ederek; “Şehid Yasin Börü ve arkadaşları bir ekim ayında kurban bayramında taşıdıkları iyilik ve yardımlaşma mesajının onlara yüklediği sorumluluk gereği bu asrın yola çıkan mücahitleriydi. Onlar iyilik ve kötülük mücadelesinde iyiliğin, hak ve batıl mücadelesinde hakkın, güzellik ve çirkinliğin mücadelesinde güzelliğin yanında olarak nebevi mesajın pratiği ve öznesi olduklarını ispat eden bu asrın Habib-i Neccar’larıydı. Onların bu muhkem ve kararlı çizgisi elbette bir takım karanlık mahfillerinde hedefi olmuş birilerini hazımsızlığa mahkum etmişti. Bu karanlık eller iyiliğin ve yardımlaşmanın eli olan Yasin Börü ve arkadaşlarını vahşice katlettiler. Yasin Börü ve arkadaşları döktükleri kanla tarihe mesaj verdiler. Onların masumiyeti geçmiş mazlumiyetin tefsiri oldu.” şeklinde konuştu.

HÜDA PAR'dan anma programı 

Programa katılan HÜDA PAR Gençlik Politikaları Başkanı ve Mersin milletvekili Faruk Dinç, konuşmasına: “Bugün 6-8 Ekim olaylarının yıl dönümü. Bu konuya girmeden önce bugün Kudüs’ün fethinin yıl dönümü 2 Ekim 1187 yılında Selahaddin-i Eyyubi tarafından Kudüs kuşatmadan kurtarılmış, fethedilmişti. Elhamdülillah bugün yine Selahaddin-i Eyyubi’nin dava arkadaşları yiğitler Filistin’de tekrar dirilişe geçtiler. Terör şebekesi İsrail ile mücadeleye başladılar. Yıllarca Filistinli mazlumları katleden İsrail terör şebekesi askerlerine derslerini verdiler. Şunu belirtmek istiyorum. Kudüs davası bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs davası namus-u ekberdir.

HÜDA PAR'dan anma programı 

Kudüs’ü savunmak her Müslüman’ın görevidir. Biz HÜDA PAR olarak Kudüs davası için mücadele eden yiğitlerin yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN