SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Hemşehrimiz İlhan ‘Temmuzda daha rahat sosyal ortam olabilir’

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalkması için vaka sayılarının biraz daha oturması gerektiğini söyledi. İlhan, "5 binli rakamları gördük. Bu rakamlar bu şekilde devam ederse Sayın Cumhurbaşkanı'mız da 'Temmuz başına kadar' diye ifade etmişti. Temmuza da 15 gün kaldığını düşünürsek temmuz ayında daha rahat sosyal ortamın olabileceğini öngörebiliriz şimdiden" dedi.

Türkiye'de koronavirüs salgınında bir eşik daha aşıldı!

Türkiye'de nüfusun yaklaşık yüzde 25'ine birinci doz Kovid-19 aşısı uygulandı. Saat 19.45 itibarıyla birinci doz aşısını yaptıranların sayısı 20 milyon 16 bin 614 oldu.

Delta Varyantı Sonrası Koronavirüs Belirtileri Güncellendi

COVID-19'u inceleyen bilim insanları yeni belirtileri açıkladı. Bazı semptomlar listeden çıkarılırken, ölümcül Hint varyantı sonrası yenileri listeye eklendi. İşte COVID-19 geçiren hastalarda görülen en yaygın belirtiler.

Elazığ’da Kaç Kişi Koronavirüs Aşısı Oldu?

Koronavirüs aşı haritası Sağlık Bakanlığı tarafından güncel verileri paylaştı. Açıklanan aşı haritasında Elazığ’da 6 Haziran itibariyle toplam 208 bin 319 kişi aşılandı.

Bakan Koca ‘Bugün itibarıyla 30 milyon doz aşı yapıldı’

Sağlık Bakanı Koca, aşılama çalışmalarına değinerek bugün itibariyle 30 milyon doz aşı uygulandığını duyurdu.

Türkiye'de de kullanılan aşıyla ilgili çarpıcı araştırma

Amerikalı bilim insanları, mesajcı ribonükleik asit (mRNA) bileşimi içeren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşılarının, vücuttaki antikor seviyesi düştükten sonra dahi bağışıklık sağlayabileceğini bildirdi.

Bakan Koca ilk kez maskelerin çıkarılacağı tarihi açıkladı

Covid-19 salgını nedeniyle yaklaşık 1,5 yıldır hayatın vazgeçilmezi haline gelen maske takma zorunluluğunun biteceği tarih açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplumsal bağışıklığın bu yaz yakalanabileceğini belirterek, ''Bağışıklığın yakalanmasından sonra sonbaharda aşı olanların maske takma zorunluluğu kalkabilir'' dedi.

Türkiye'nin aşılama hedefi! Her hafta 5 milyon aşı

Yaz döneminde, BioNTech aşılarının gelişine de bağlı olarak 30 milyon kişiye daha ilk dozun yapılması planlanıyor.

İlhan ‘Kısıtlama Yaşadığımız Son Hafta Sonu Olabilir’

Kontrollü normalleşmenin son günlerine girdik. Vaka sayıları azaldı, aşı çalışmaları hızlandı. 1 Haziran'dan sonra yeni bir yol haritası izlenecek. Toplum bilimleri kurulu üyesi Hemşehrimiz Prof. Dr. Necmi ilhan, "Maske zorunluluğu kalkabilir ancak sadece açık alanlarda” dedi.

Yerli aşı için gönüllü aranıyor

VLP teknolojisiyle üretilen yerli Covid aşısının Faz 2 aşaması için gönüllü arandığı duyuruldu.

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara Açıkladı!

Vaka sayılarında düşüş olduğunu fakat henüz rahatlayacak noktada olmadığımızı belirten Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara tarih verdi. “Ben aşılıyım, bana bir şey olmaz” düşüncesinin yanlış olduğunu belirten Kara, " 65 yaşın üstünde, aşıda tereddüt eden yüzde 18’lik bir grubumuz var. Onların soru işaretlerini giderip, ikna eder ve bu grubu da aşılarsak çok daha rahat edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanlığı'dan BioNTech Kararı!

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Toplantısı'nda, Haziranda Türkiye'ye gelecek BioNTech Covid-19 aşılarına yönelik karar alındı. Buna göre, BioNTech’te 2. doz aşılama ilk aşıdan 12 hafta sonra gerçekleştirilecek. Alınan kararı değerlendiren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, 'Böylece Eylüle mutlu şekilde gireriz' dedi.

Maske zorunluluğu ne zaman kalkar? Uzman isim tarih verdi

ENFEKSİYON Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, hem hastalığı geçirerek hem de aşılama ile toplumun yüzde 70'e yakınının bağışıklık kazanması halinde birçok alanda maske zorunluluğunun kalkabileceğini söyledi.

Türkiye'de yapılan aşı sayısı 27 milyona yaklaştı

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı saat 19.45 itibarıyla 26 milyon 912 bin 166'ya ulaştı.

Bakan Koca İl İl Vaka Oranını Açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı. Bakan Koca’nın açıkladığı verilere göre, bir haftada Elazığ’da 100 bin kişide 91,50 oranında virüs tespit edildi.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Ceyhan Uyardı!

Yeni normalleşme kararlarının açıklanması beklenirken Prof. Dr. Ceyhan'dan dikkat çeken uyarılar geldi. Ceyhan, şu anki azalmanın tedbirlerle alakası olmadığını belirterek tam kapanma etkisini henüz görülmeye başlanmadığını söyledi. Ayrıca tedbirlerin kaldırılmasının da hızlı bir artışla karşı karşıya bırakacağını vurguladı

Türkiye'nin güncel aşı tablosu

14 Ocak'ta başlayan aşılama programı kapsamında bugüne kadar iki doz aşıyı olanların sayısı 24 milyonu geçti.

Tam kapanma sürecinde vaka sayıları düşüyor!

TÜRKİYE'de son 24 saatte 197 bin 468 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 15 bin 191 kişinin testi pozitif çıktı, 283 kişi hayatını kaybetti. Toplam vaka sayısı 5 milyon 31 bin 332, can kaybı 43 bin 29 oldu.

Mutasyonlu virüslere karşı antikor ilacı

Eli Lilly ve AbCellera tarafından Kovid-19 karşı geliştirilen bir antikor ilacının çok sayıda mutasyonlu virüsü etkisiz hale getirdiği açıklandı.

Toplam 418 haber.