SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

İl Özel İdaresi Çalışanlarından Kan Bağışı

İl Özel İdaresi Genel Sekteri Ali Şiş ve idareci personel Kızılay’a kan bağışında bulundu.

Yerli inaktif Kovid-19 aşısında tarih belli oldu

Yerli aşının Faz-3 çalışmasına mayısta başlanacak. Aşı Faz-1 aşamasında 44, Faz-2 aşamasında 250 gönüllüye uygulanmıştı.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Mehmet Ceyhan uyardı!

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, tütün ürünü kullananlarda koronavirüsün 32 kat daha ağır seyrettiğini söyleyerek, büyük riske dikkat çekti.

Yerli Aşıda Sona Doğru!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kayseri'de yerli aşı çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ile Erciyes Üniversitesi yerleşkesinde yapılan yeni aşı merkezi inşaatını gezdi. Varank, aşının Faz 2 sonuçlarının bu ay sonu itibarıyla Sağlık Bakanlığı'na iletileceğini duyurdu.

Bilim Kurulu toplanıyor!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 15:00'te toplanıyor. Toplantıda yeni kısıtlamalara rağmen 60 binin altına düşmeyen vaka sayıları nedeniyle yeni yasaklar gündemde.

Covid-19'la mücadelede toplam aşı miktarı 20 milyonu aştı

Sağlık Bakanlığınca, Kovid-19'la mücadele kapsamında uygulanan birinci ve ikinci doz toplam aşı miktarı 20 milyonu aştı.

Bakan Koca yeni yol haritasını açıkladı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kötü gidişatın önüne geçmek için ''Önce tedbir, sonra aşı ya da önce aşı, sonra tedbir değil. İkisini bir arada yapmamız gerekiyor. Bundan başka çözüm yolu yok. Ramazanı fırsata çevirmemiz gerekiyor.” dedi.

Başhekim Keleş Açıkladı! Bu Hafta Koronavirüs Vakalarında Hızlı Artış Var

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erol Keleş, bu hafta Elazığ’da koronavirüs vakalarında ciddi bir artış olduğunu açıkladı.

Sakın hafife almayın! COVID-19 öldürüyor

Son dönemde koronavirüs teşhisi konanların büyük kısmında nezle belirtileri görülüyor. Prof. Dr. Levent Akın, ''Şu anda COVID-19 belirtileri nedeniyle hastalığın nezle gibi seyrettiği algısı var. Semptomlar nezle-grip benzeri olsa bile unutmayalım bu hastalık öldürüyor.” dedi.

Covid-19'un genel seyri değişti!

Bahar ayının gelmesiyle birlikte Covid-19'un seyri değişti. Öksürük ve ateş artık ilk semptom olmayabiliyor. Burun tıkanıklığı ve nezle belirtisi de görülmeye başlandı.

Ramazan ayı için korkutan uyarı!

Bir kişinin bulaştırıcılığının en az 7 gün sürdüğünü belirten Prof. Dr. Zafer Kurugöl, an itibarıyla enfekte kişi sayısının 1 milyon 400 bin olduğunu söylüyor. Kurugöl, günlük 200 bin kişinin enfekte olduğunu vurguladı ve "Bu şekilde devam edersek ramazana en az 60 bin vakayla gireriz." diye konuştu.

Uzman İsimden Yerli Aşı Açıklaması! 'Faz 2 Çalışmasında Ortaya Çıkacaktır'

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Savaşçı, sprey olarak uygulanan 'İntranazal Covid' aşısında Faz 2 çalışmasının çok önemli olduğunu söyledi. Savaşçı, "Aşının kimlere uygulanacağı, yan etki profilleri, kaç doz uygulanacağı Faz 2 çalışmasında ortaya çıkacaktır" dedi.

Sprey aşı koronavirüs salgınını bitirebilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Türkiye’de klinik çalışmalarının başlayacağını duyurduğu sprey (nazal) aşılar umut oldu. Aşıların aksine virüsün vücuda girmesini engellemesi beklenen sprey aşılar için Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Balık, "Bu da salgını bitirebilir" dedi.

Hemşehrimiz İlhan Kurallara Uyulursa 1 Haftada Vaka Sayısı Azalır

Sağlık Bakanlığı Toplum Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan, kurallara uyulması durumunda, 1 hafta içinde vaka sayılarında azalma olabileceğine dikkat çekti.

Bill Gates normale dönüş için tarih verdi!

Dünya bir yıldır koronavirüs ile mücadele ediyor. Aşılama ve aşı çalışmaları sürerken, herkesin aklında "Ne zaman eskiye döneceğiz?" sorusu var. 2021'de koronanın son bulacağı beklentisi Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates'in açıklaması ile son buldu. Gates dünyanın Covid-19 pandemisinin etkilerinden tam anlamıyla 2022 sonunda toparlanmış olacağını söyledi.

Uzmanlardan vaka artışına ilişkin bomba yorum!

Sağlık Bakanlığı'nın risk haritasına göre illerin hemen hemen tümünde vaka sayıları arttı. Bilim insanları, vakalardaki artışın nisan ortasına kadar devam edeceğini, ardından düşüşün başlamasının beklendiğini söyledi. Uzmanı bu yazı geçen yaza göre daha rahat geçireceğimizi belirtti. Nisan ayının ortasında piki göreceğiz...

Yan etki endişesi! İki ülke kullanımını askıya aldı

Son olarak Hollanda ve İrlanda'nın geçici durdurma kararıyla, Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca tarafından geliştirilen Covid-19 aşısının kullanımını askıya alan ülke sayısı 12’e yükseldi.

Toplam 417 haber.