SON DAKİKA

Sağlık

Sağlık Haberleri

Ülkemizin ilk yerli aşısı TURKOVAC Elâzığ’da uygulanmaya başlandı

Ülkemizin ilk yerli aşısı TURKOVAC Elâzığ’da uygulanmaya başlandı

Bilim Kurulu toplanıyor, yüz yüze eğitime ara verilir mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak. Omicron varyantıyla birlikte hızlı artışlar görülmeye başlanmıştı.

Türk korona aşısı TURKOVAC'ta flaş gelişme! 

Acil kullanım onayı alan ve seri üretimine başlanan yerli koronavirüs aşısı Turkovac'ta randevular açılıyor. TURKOVAC'ın mucidi Prof. Dr. Aykut Özdarendeli "Bütün gönüllülerde yüzde yüz antikor yanıtının olması çok ciddi bir sonuç" dedi.

Sağlık Bakanı Koca haftalık vaka haritasını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 11-17 Aralık arasında illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TURKOVAC'ın kullanılacağı tarih açıkladı!

Yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC için acil kullanım izni çıktı. Aşının seri üretime başlamasına ilişkin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklıyor.

Turkovac'ta müjde geldi! 

Yerli koronavirüs aşısı Turkovac için acil kullanım izni çıktı.

Bakan Koca il il vaka oranını açıkladı! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, il il koronavirüs vakalarını açıkladı.

Bakan Koca haftalık vaka haritasını paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 27 Kasım-3 Aralık arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni koronavirüs (Covid-19) vaka sayısı haritasını paylaştı.

Bilim Kurulu üyesi Kara'dan 'Omicron' açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Omicron varyantının hücreye girmesinin daha kolay olabildiğini ancak Güney Afrika'dan gelen verilere göre hastalığın çok ağır seyretmediğini söyledi. Kara, hastalığın ateş, boğaz ağrısı, kas ve halsizlik yaptığını belirttiğini söyledi.

Vali Toraman’dan aşı hatırlatması! 

Koronavirüs aşı haritası Sağlık Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Açıklanan aşı haritasına göre Elazığ’da 10 Aralık 2021 tarihi itibariyle yüzde 67.6 oranında aşılama gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’da Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın videosunu paylaşarak vaka sayılarının düşüşünde aşılamanın rolüne dikkat çekti. 

Omicron'da yeni belirti açıklandı

Koronavirüsün yeni varyantı Omicron ile ilgili yeni bir bilgi daha verildi. Omicron varyantının yeni belirtisi adeta soğuk bir şey içmiş hassasiyeti oluşturan boğazda kaşıntı hissi!

Uğur Şahin'den rahatlatan açıklama! 

ALMANYA'da Covid-19 aşısını bularak tüm dünyayı rahatlatan BioNTech kurucusu Uğur Şahin ve Özlem Türeci'den dünyayı kasıp kavuran Omicron varyantıyla ilgili rahatlatan açıklama geldi. Uğur Şahin, "Omicron varyantı nedeniyle herhangi bir korku duymaya, paniğe gerek yok. Aşının bu varyanta karşı daha az etki sağladığını ama ağır hastalıktan da koruduğunu biliyoruz" dedi.

İşte ‘Omikron’dan ilk gözlemler

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan ve Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Melih Us, Omikron tüm dünyada endişeye neden olan COVID-19’un Omikron varyantı için ilk gözlemlerini açıkladı.

Moderna açıkladı, Omicron aşısı geliyor!

Moderna Yetkilisi Paul Burton, yeniden formüle edilmiş bir aşının yeni yılın başlarında hazır olabileceğini söyledi

Mehmet Ceyhan'dan yeni kısıtlama çağrısı!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan,  Omicron varyantıyla ilgili twitter'dan uyardı, yeni kısıtlamalar getirilmesi gerektiğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan kapanma ve Molnupiravir açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni dönemde Kovid-19 salgınını kapatmalarla yönetmeyi düşünmediklerini belirterek, "Yeni dönemde kişisel tedbirleri ve özellikle aşıyı son derece önemsiyoruz." dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve FÜ tarafından aşı farkındalığı eğitimi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak ilimiz genelinde yürütülen aşı farkındalığı programı kapsamında bu kez de Elazığ İl Müftülüğü çalışanlarına yönelik “Aşı Farkındalığı Eğitimi” verildi. 

Bakan Koca ‘Türkovac, bu yıl bitmeden kullanılmaya başlanacak’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkovac'ın bu yıl bitmeden acil üretim onayı ile kullanılmaya başlanacağını ve okulların kapanması dâhil herhangi bir kapanma tedbirini düşünmediklerini açıkladı.

Toplam 417 haber.