Gazze için imza seferberliği

Filistin'de devam eden soykırıma Elazığ'dan bir destek daha geldi. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığ Akıncılar Derneği-73 Selamet Akıncıları ile Elazığ’da görev yapan STK’lar tarafından “7’den 77’ye Gazze için Ben de Varım” imza seferberliği başlatıldı.

15 Temmuz Meydanında başlatılan ve bir hafta sürecek imza kampanyasına STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

On yıllardır işgal ve baskı altında var olma mücadelesi veren Filistin, 41 günden beri gündür tarifi imkânsız bir zulüm altında yaşadığını ifade eden 73 Akıncılar Kuşağı Başkanı Ahmet Tanrıverdi, İsrail’in hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işlediğini dile getirdi.

İsrail yönetiminin Gazzeli çocuklara, kadınlara ve sivillere karşı insanlık tarihinin en kalleş saldırılarını düzenlediğini ifade eden Tanrıverdi, insanım diyen hiç kimsenin, Gazze'de yaşananları onaylayıp mazur ve meşru göremeyeceğini dile getirdi.

Farklı siyasi görüşlere sahip olsalar da milletimizin ezici çoğunluğunun Gazze meselesinde vicdanlı, onurlu ve dirayetli bir duruş sergilediğini ifade eden Tanrıverdi, bu zulme sessiz kalmama adına,  Türkiye’deki STK’lar siyasi partiler,   yöneticilerimiz ilk günden beri Gazze'deki katliamı dünyaya duyurma, Filistin davasının sesi olma gayretinde olduklarını dike getirdi.

73 kuşağı Akıncıları, Elazığ Akıncılar Derneği ve Elazığ’daki duyarlı tüm STK’lar olarak “7’den 77’ye Gazze için ben de varım” imza seferberliği ile gönlümüzün, yüreğimiz ve cihat şuurumuzun Filistin’de olduğunu göstermek adına bir imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Tanrıverdi, “Bu kampanya ile dünyaya haykırıyoruz ki Filistin yalnız değildir, Gazze sahipsiz değildir. Yine haykırıyoruz ki nasıl ki kurtuluş savaşına Pakistan’dan, Afganistan’dan ve birçok İslam diyarlarından bizlere yardım ve destek geldiyse bizler de bugün maddi ve manevi varlığımızla Filistin’in yanındayız. Atacağımız her imza, o bölgeye gidemesek de buna bugün itibarıyla imkân olmasa da kalbimizin, yüreğimizin ve aklımızın Gazze’de olduğunun göstergesidir. Filistinli kardeşlerimiz bilsin ki Elazığlı kardeşleri, kendilerinin yanında olmak adına, onlara destek olmak adına yanlarında olmak istiyor, onlarla omuz omuza mücadele etmek ve zafere ulaşmak istiyor. Yüce Rabbimiz şahit olsun ki gönlümüz de ruhumuz da aklımız da vicdanımız da Gazze’dedir, Filistin’dedir. Bir hafta devam edecek bu standımızda atılan her bir imza,  bizler için manevi bir onur ve şeref madalyasızdır. Ben Elazığlı kardeşlerimizin her birinin Filistin’e destek amaçlı bu seferberliğe katılacaklarına inanıyorum” dedi. Filistin’e destek amaçlı imza kampanyası 24 Kasım Cuma gününe kadar 15 Temmuz meydanında devam edecek.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN