Fırat Kalkınma Ajansı'ndan acentelere destek 

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli'nin turizminin canlandırılması amacıyla başlattığı Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlayacak. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı tarafından TRB1 Bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli turizmin canlandırılması amacıyla başlatılan Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlanacak. 2022 Yılında Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde var olan turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan Fırat Turu Destek Programıyla önemli çalışmalar hayata geçirildi. 

Fırat Turu Projesine ilişkin açıklamalarda bulunan Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Abdulvahap Yoğunlu, ajans olarak 2022 yılında başlatmış oldukları projeyle TRB1 Bölgesinin tanıtımı ve turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını söyledi. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki ayrı depremden en çok etkilenen bölgelerden biri olduklarını anımsatan Yoğunlu, “Bölge illerimizde özellikle Malatya depremden çok etkilendi. Elazığ’da depremden etkilenen illerimizden bir tanesi oldu. Tabi bu doğal olarak bölgeye gelen veya gelecek olan turistleri de tur firmalarını da etkiledi. Devletimiz depremin etkilerinin ortadan kaldırılması noktasında ilk günden itibaren çok büyük çalışmalar yürüttü, yürütmeye de devam ediyor. İnşallah her alanda tekrardan ayağa kalkacak olan bu illerimiz turizm olarak da ayağa kalkacaktır. Bu projemizin de bu noktada önemli katkılar sunacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN