Para Haberleri

Para Haberleri

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!

Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından, eylül ayına ait bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı kararı belli oldu.

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

Bakan Yumaklı duyurdu! Paralar hesaplara yatıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilerin hesabına bugün 1 milyar 479 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi aktarılacağını bildirdi. Yumaklı, sosyal medya hesabından tarımsal destekleme ödemelerine ilişkin paylaşımda bulundu.

Zam yağmuru devam ediyor! Zamlardan çayda nasibini aldı

Çaykur, kuru çay fiyatlarına yüzde 24 zam yaparak yeni fiyat listelerini toptan satış şirketlerine gönderdi.

Sigara kullanıcılarına kötü haber

Philip Morris A.Ş., sigara fiyatlarına 4 TL zam yaparak yeni fiyat listesini duyurdu. Yeni zam 5 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

Başkan Küçük: İnsanca bir yaşam istiyoruz

Bağımsız Emekliler Sendikası Elazığ Şube Başkanı İhsan Küçük, emeklilerin yaşadıkları sorunlarla ilgili bir basın açıklaması yaparak kamuoyuyla paylaştı.-

Ertan: Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan Suriye’de Türk vatandaşlara ve araçlara yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaparak kınadığını dile getirdi.

Yılmaz, Elazığspor başkanlığına aday olduğunu açıkladı

Bir süredir ismi Çimentaş Elazığspor Kulübü Başkanlığı için geçen Ahmet Feti Yılmaz, basın açıklaması yaparak, 30 Haziran Pazar günü gerçekleşecek olan kongrede Elazığspor’a başkan adayı olduğunu duyurdu.

Elazığ Belediyesi’nden bayram temizliği

Elazığ Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi yoğun bir çalışma temposuna girdi. Tam mesai yaparak şehrin dört bir yanında temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler, Elazığ’ı bayrama hazırlıyor.

Elazığ Valiliği hukuki süreç başlatacak

Elazığ Valiliği Somun Ekmeğ’in 10 TL’den satışı konusunda açıklama yaparak zam kararı ile ilgili hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.

Telçeken: Elazığspor için İstanbul’da kenetleniyoruz

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken, Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak Çimentaş Elazığspor ile 52 Orduspor maçı öncesi bir basın açıklaması yaparak şehrin tüm dinamiklerinin Elazığspor etrafında birleşmeleri gerektiğini söyledi.

Ağbaba: Paralel dışişleri kuruyorlar! 

Malatya Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde konuştu. Dışişlerini Teşkilatını Güçlendirme Vakfı kurulmasına dair Kanun Teklifi görüşmelerinde konuşan Ağbaba, şunları ifade etti.

Ekmeğe zam yapıldı mı? Elazığ Fırıncılar Odası’ndan açıklama! 

Elazığ’da ekmeğe zam yapıldı paylaşımlarının ardından Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız açıklama yaparak, zamla ilgili bir çalışmalarının olduğunu ama şuanda bir zam kararı almadıklarını söyledi.

Elazığ Kent Konseyinin yeni yönetimi belli oldu

Elazığ Kent Konseyi ilk yürütme kurulu toplantısını yaparak yürütme kurulu ve yeni yönetimini belirledi.

İl Özel İdaresi, vatandaşları uyardı

Elazığ İl Özel İdaresi, kurum adını kullanarak tekerli sandalye kampanyası adı altında para isteyen dolandırıcılara karşı vatandaşları uyardı.

Elazığ – Bingöl SMMO yetkililere seslendi

Elazığ –Bingöl Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, 81 ilde orta açıklama yaparak, yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar.

Sabuncu, Elazığ Belediye Başkan Yardımcılığı’na atandı

31 Mart Mahalli İdareler seçiminde güven tazeleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediye Başkan Yardımcılığında da değişiklik yaparak İrfan Ergüven’in yerine Mehmet Sabuncu’yu getirdi.

İYİ Parti’den ayrılanlarla ilgili açıklama 

İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığından, Partilerinden istifa ederek AK Parti’ye geçen isimlerle ilgili açıklama yaparak, “Grupta bulunan ve aynı zamanda yaklaşık iki sene önce il başkanlığı yapmış şahıs ve beraberindekiler, spekülatif yönetim tarzları sebebiyle genel merkezimizce görevden el çektirilmiştir” denildi. 

Emeklilere ek zammın ödeneceği tarih belli oldu!

Çalışma Bakanı duyurdu! Emeklilere ek zammın ödeneceği tarih belli oldu! İşte paranın ödeneceği tarih…

Ehliyet sahipleri dikkat! 

Ehliyet yenileme için geri sayım başladı 31 Aralık 2014 son gün. 1 Ocak 2016'dan önce alınan ehliyetleri olanların bu belgelerini yenilemeleri gerekiyor. Eski tip ehliyetleriyle trafiğe çıkarlarsa ödemeleri gereken para cezası 4 bin 64 TL olacak.

Merkez Bankası faiz kararı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, politika faizini 500 baz puan artırarak faizleri yüzde 35'e çıkardı. Faizin artmasıyla birlikte kredi kartı ve avans hesap borcu olanların borçları da arttı.

Erdoğan: Başvuru yapamayanlar için yeni imkan doğdu

Kentsel Dönüşüm Uzmanı Avukat Murat Erdoğan bir basın açıklaması yaparak 24 Ocak depreminde hak sahipliği başvurusunu kaçıranlar için 1. İdare Mahkemesi’nin kararı ile yeniden hak sahipliği başvuru imkanı sağlandığını söyledi.

Paralar bugün itibari ile hesaplarda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ekim ayına ilişkin 3,25 milyar lira tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarının bugün itibarıyla hesaplara yatırıldığını bildirdi.

Benzine çok kallavi indirim geliyor! 

Araç sahiplerine güzel haber geldi. Üst üste gelen zamların ardından benzine bu gece parası çok büyük indirim geliyor. Benzinin litresine 5 Ekim Perşembe (bu gece yarısı) itibariyle 2 lira 10 kuruş indirim geliyor. 4 Ekim 2023 Çarşamba günü güncel akaryakıt fiyatları...

Ticaret Bakanlığı’ndan gizli fiyat artışlarına uyarı 

Ticaret Bakanlığı, gizli fiyat artışı yapan firmalara uyarı yaptı. Buna göre; gramaj, adet ve ambalaj değişiklikleriyle fiyat artışı yapan firmalara para cezası uygulanacak. 

KPSS sonuçları açıklandı 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) sonuçlar belli oldu. ÖSYM Başkanlığınca düzenlenen 2023-KPSS lisans oturumlarının sonuçları "https://sonuc.osym.gov.tr " internet adresinden açıklandı. Memur adayları, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sonuçlarını öğrenebilir. İşte, KPSS sonuç sorgula ekranı...

Başkan Bahçeci: Türkiye'nin en iyi sözleşmesi

Elazığ Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasında devam eden Toplu İş görüşmeleri büyük bir zam oranıyla sonuçlandı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Belediye çalışanlarına yüzde 103, 8 gibi yüksek bir oranında zam yaparak ülke genelinde çalışanların lehine en iyi sözleşmeyi imzaladı. Sözleşme ile Elazığ Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 20.026 TL oldu.

LGS Türkiye ikincisi Yazar’ın eğitim masraflarını iş insanı Merve Mermer karşılayacak

Elazığ’da çobanlık yaparak LGS Türkiye ikincisi olmayı başaran Muhammet Halil Yazar’ın eğitim masraflarını Elazığlı Ralli Pilotu ve iş insanı Merve Mermer üstlenecek.

Benzine yeni zam geldi! 

Araç sahiplerine kötü haber. Brent petrol fiyatlarıyla birlikte dolardaki yükseliş sonrası bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 2 lira zam yapıldı. Bu zamla birlikte benzinin fiyatı 36 lirayı aştı. 24 Temmuz 2023 benzin motorin (mazot) fiyatları ne kadar, güncel akaryakıt fiyatları kaç TL? Zamla birlikte 25 Temmuz 2023 Salı günü benzin litre fiyatı ve motorin litre fiyatı kaç para, dizel yakıt ne kadar oldu?

Paralar bugün hesaplara yatırılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kurban Bayramı dolayısıyla Temmuz ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını öne çekerek bugün itibarıyla hesaplara yatıracaklarını belirtti. Bakan Göktaş, vatandaşlara toplam 2,7 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.