Müteahhit Haberleri

Müteahhit Haberleri

Ayaz: Tasarruf tedbirleri kamu müteahhitlerini zora sokacak

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'ni değerlendirdi.

Avcıl, Yeniden İMKON yönetim kuruluna seçildi

İMKON 5. Genel Kurulu gerçekleşti. Genel Kurulda Elazığ İnşaat Müteahhitleri Kurucu Başkanı Osman Avcıl yeniden İMKON Yönetim Kurulu'na seçildi.

Baltacı: TOKİ evlerini kurayla alanlar yüksek karla yatırımcıya devrediyor 

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Yürütme Kurulu Üyesi Mimar Fatih Baltacı, inşaat sektöründeki önemli sorunlara ilgili açıklamalarda bulundu. 

Başkan Ayaz: Elazığ'daki ağır hasarlı binalar tehlike arz ediyor

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz Elazığ’da depremin ardından hasar alan binaların yıkılması gerektiğini söyledi. 

11 ilde fiyatlar sabitlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’te iş dünyasının temsilcileri ve müteahhitlerle bir araya geldi. Türkiye için elini taşın altına koyma vakti olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Üreticisi, inşaatçısı, işçisi, mühendisi, mimarı ile hep birlikte bu süreci yürütmek zorundayız. Bunu yapacak güce ve kudrete sahibiz." dedi.

ELMÜTDER’den Başkan Şerifoğulları’na ziyaret

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Miraç Ayaz ve yürütme kurulu üyeleri Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı ziyaret ederek sektörün talep ve beklentilerini aktardılar. 

Başkan Ayaz, konut destek paketinin detaylarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı konut destek paketini değerlendiren Elazığ Müteahhitler Derneği Başkanı Miraç Ayaz, paketle birlikte konut alım satımlarında hareketlilik beklediklerini söyledi. 

ELMÜTDER’in yeni başkanı Miraç Ayaz oldu 

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneğinin genel kurulu gerçekleştirildi. Başkanlığa Miraç Ayaz seçildi. 

Kamu taahhüt ve müteahhitlik sektörü istişare toplantısı yapıldı 

Kamu taahhüt ve müteahhitlerin sorunları ETSO’da düzenlenen toplantıda masaya yatırıldı. Toplantıda KDV muafiyeti, ihalelerde süre uzatımı, dinamik fiyat farkı uygulaması ve şartsız tasfiye hakkı verilmesi konuları öne çıkan başlıklar oldu. 

Başkan Avcıl: İnşaattaki plansız ve kontrolsüz büyüme krizleri getiriyor 

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi ve ELMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Avcıl, koronavirüs salgınında sonra artan fiyatlar yüzünden müteahhitlerin zor durumda olduğunu söyledi. 

Başkan Arslan: İnşaat sektörü tarihi bir durgunluk içinde 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 10 ve 11. Meslek Komitelerinde yer alan müteahhitler sektördeki sorun ve sıkıntılarını dile getirdiler. Sorunlarla ilgili açıklama yapan Başkan Arslan, “Son bir yılda onlarca sorun bildirildi” dedi. 

Başkan Arslan: Müteahhitlik sektörünün taleplerini dikkate alınmalı 

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, TBMM görüşülecek olan kamu müteahhitlerine fiyat farkı verilmesine yönelik düzenlemede yer alan yüzde 5-10’luk oranın sektör için yetersiz olduğunu, reel oranda fiyat farkı ve tasfiye hakkı verilmesinin sektörün en önemli beklentisi olduğunu söyledi. 

Başkan Avcıl: Yeni Ekonomi Finans Modeli piyasayı olumlu etkileyecek 

Elazığ İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Av. Osman Avcıl, yeni ekonomi finans modeli piyasayı olumlu yönde etkileyeceğini söyledi. 

Başkan Avcıl uyardı!

Elazığ Müteahhitler Derneği Başkanı Osman Avcıl konut fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, malzemede KDV indirimi yapılmalı dedi. 

Müteahhitlik Sektörü Sorunları TOBB’ye Taşındı

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkan Asilhan Arslan Elazığ TSO 10. Meslek Komitesi Üyelerinin talebi üzerine inşaat sektörünün sorunları ve beklentilerini TOBB’ye taşıdıklarını belirterek, 250 sektörü direk olarak ilgilendiren ve istihdam başta olmak üzere ekonominin çarklarının dönmesinde büyük katkı sağlayan müteahhitlik ve taahhüt sektörünün sorunlarının çözülmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Arınç 'Dünün mağdurları bugün mağrur olmuştur'

Bülent Arınç, eski devlet bakanlarından Fehim Adak'ın ölüm yıl dönümünde mezarı başında yaptığı konuşmada "Dünün fakirlerinin bugün zenginlikten gözlerinin kamaşmasıdır. Dünün mücahitlerinin daha sonra müteahhit daha sonra müşahit olduğu noktadayız" dedi.