Kuran Haberleri

Kuran Haberleri

Yaz Kur’an Kursları kapanış programı düzenlendi

Elazığ Belediyesi, yerel yönetim hizmetlerini etkin ve kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırırken, sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik düzenlediği Yaz Kur’an Kursları ile 60 çocuğu Kur’an-ı Kerim ile buluşturdu. Milli ve manevi değerlerin aktarılmasının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlerin de gerçekleştirildiği Yaz Kur'an Kursları, "Kapanış Programı" ile taçlandırıldı.

Kur’an; kime ve neden yol göstermez konulu konferans düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi tarafından Kur’an; kime ve neden yol göstermez konulu konferans düzenlendi.

Yaz Kur’an Kursları eğitim semineri düzenlendi

Kovancılar ilçesinde '2024 Yılı Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri' gerçekleştirildi. 

SÜRSÜRÜ MAHALLESİ’NDE İNŞA EDİLEN KUR’AN KURSU, YENİ DÖNEMDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Elazığ Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde inşa çalışmaları devam eden Kur’an kursunun, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımı gerçekleştirerek hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Başkan Kaya bir kez daha mesai arkadaşlarının yüzünü güldürdü

Göreve geldiği günden bugüne Akçakiraz belde sakinlerinin gönlünde taht kuran Başkan Sabahattin Kaya, bir kez daha belediye çalışanlarının yüzünü güldürdü. 

Kazan’ın “Kuran ve Sünnet Perspektifinden Güncel Soru Ve Sorunlarımıza Çözüm Önerileri” adlı kitabı ile okuyucuları ile buluştu 

Hadis, Arap dili ve Edebiyatı alanında çalışmalar yapmakta olan İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tahsin Kazan “Hanefi Alimlere Göre Hadis Usulü” adlı eserinden sonra “Kuran ve Sünnet Perspektifinden Güncel Soru ve Sorunlarımıza Çözüm Önerileri” adlı eseri Asalet Yayınları tarafından okuyucularının beğenisine sunuldu. 

Seyda Molla Bahri düzenlenen programla anıldı 

Hayatını Kuran ilmine adayan Elazığ’ın din alimi ve kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri  vefatının 9. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programla anıldı. 

Başkan Şerifoğulları: 14 Mayıs’ta sırtını milletine dayayanlar, büyük ve güçlü Türkiye hayali kuranlar kazanacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 14 Mayıs Seçimleri'ne sayılı günler kala milletvekili adayları ile birlikte ziyaretlerini sürdürüyor.

Seyda Molla Bahri’yi rahmetle anıyoruz 

Hayatını kuran ilmine adayan Elazığ’ın kanaat önderlerinden Seyda Molla Bahri Hazretleri’nin vefatının 9. yıldönümünde daha rahmetle anıyoruz. 

Başkan Gül: Kur’an Kursu öğreticilerimize üvey evlat muamelesi yapılmakta 

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, Kuran kursu öğreticilerinin Öğretmen statüsüne göre değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, aynı fakülteden mezun olan iki kişiden birine sırf Millî Eğitim Bakanlığında çalıştığı için Öğretmen, Diyanet’te çalıştığı için diğerine Öğretici unvanı verilmesi haksızlıktır dedi. 

Yazar Sinan Yağmur, Şehit Burhan Gatfar Ortaokulu öğrencileriyle buluştu

Yazdığı kitaplarla milyonlarca kişinin gönlünde taht kuran yazar Sinan Yağmur, Elazığ Şehit Burhan Gatfar Ortaokulu öğrencileriyle buluştu.

Kuran-ı Kerim-i güzel okuma yarışması bölge finali gerçekleştirildi 

Din Görevlileri arası Kadın Kuran-ı Kerimi Güzel okuma yarışması bölge finali Elazığ Müftülüğü Edibe Can konferans salonunda düzenlendi. 

Hayati İnanç’a Elazığlılardan yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında şiir ve muhabbetleriyle gönüllerde taht kuran Eğitimci-Yazar Hayati İnanç’ı Elazığlılarla buluşturdu.

Bölge yarışması Elazığ’da gerçekleştirildi 

Genç Seda Kuran’ı Kerim’i Güzel Okuma Bölge Yarışması Elazığ’da gerçekleştirildi.

Kur'an Kursu öğrencileri sokak hayvanları için yem bıraktı 

Elazığ İl Müftülüğüne bağlı Harput Kur’an Kursu öğrencileri, sokak hayvanları için seferber oldu. 

4 – 6 Yaş Grubu İçin Kur’an Kursu Açıldı

Elazığ Müftülüğü tarafından Akçakiraz Beldesi Yeşilkuşak Mahallesi’nde 4 – 6 yaş çocukları için kuran kursu açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ayasofya Camii'nde Kuran'ı Kerim Okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Cami açılışının ardından Ayasofya-ı Kebir Camii Şerifi'nde gerçekleşen hafızlık icazet programında Kuran'ı Kerim okudu. Ali İmran Suresi'ni okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüntüleri sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Yurtbaşı’na Modern Belediye Binası

Göreve geldiği günden itibaren belde sakinlerinin gönlünde taht kuran Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, bir büyük projeyi daha hayata geçiriyor. Yıllardır kullanılan ve ihtiyaca cevap vermeyen belediye binası modern bir şekilde yeniden inşa edilecek.

Yeni Hıfzıssıhha Kararları Açıklandı

Elazığ Valiliği tarafından, İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nde alınan yeni kararlar açıklandı. Yüz yüze eğitim ve Kuran Kurslarıyla ilgili alınan yeni kararlar ayrıntılarıyla kamuoyuyla paylaşıldı.