Koronavirüs Bilim Kurulu Haberleri
SON DAKİKA

Koronavirüs Bilim Kurulu Haberleri

Bilim Kurulu toplantısı ertelendi 

Bugün yapılması beklenen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı 27 Mayıs Çarşamba gününe ertelendi. 

Bilim Kurulu üyesinden dikkat çeken normalleşme açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, "Tam doz aşılı popülasyonun yüzde 70'in üzerine çıkması gerekiyor. Normalleşme anlamında bunu yüzde 70'in üzerine çıkarmamız gerekiyor" dedi.

Koronavirüs ilacında umut veren sonuç! 

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede Molnupiravir etken maddeli Kovid-19 ilacının 65 yaş üstü ve yüksek riskli kişilerde erken kullanımına dikkat çekiliyor. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Hakan Oğuztürk, "Hastaneye yatış oranını yüzde 50 düşürüp ölümleri azaltıyor" dedi.

Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. 

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den dikkat çeken açıklama!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okulların kapanmasıyla yaşanan hareketliliğe dikkat çekerek büyükşehirlerde yaşayanların seyahatleriyle Anadolu'da virüs artışı olduğunu söyledi.

TURKOVAC, Omicron'a karşı ne kadar etkili?

Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, TURKOVAC aşısının yeni tip corona virüsün, Omicron varyantına karşı da koruyuculuk sağladığını söyledi.

Bilim Kurulu toplanıyor, yüz yüze eğitime ara verilir mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu saat 17.00’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. Toplantının ardından yazılı açıklama yapılacak. Omicron varyantıyla birlikte hızlı artışlar görülmeye başlanmıştı.

Prof. Dr. Tevfik Özlü'den Omicron için flaş sözler

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Eğer iki doz aşı yapılmışsa, aradan 3 ay geçmişse mutlaka 3'üncü dozları yaptırmak lazım. Çünkü yapılan çalışmalar ‘Omicron’un iki doz aşıya rağmen aşıdan çok etkilenmediğini gösteriyor" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Kara'dan 'Omicron' açıklaması!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Omicron varyantının hücreye girmesinin daha kolay olabildiğini ancak Güney Afrika'dan gelen verilere göre hastalığın çok ağır seyretmediğini söyledi. Kara, hastalığın ateş, boğaz ağrısı, kas ve halsizlik yaptığını belirttiğini söyledi.

Vali Toraman’dan aşı hatırlatması! 

Koronavirüs aşı haritası Sağlık Bakanlığı tarafından erişime açıldı. Açıklanan aşı haritasına göre Elazığ’da 10 Aralık 2021 tarihi itibariyle yüzde 67.6 oranında aşılama gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman’da Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan’ın videosunu paylaşarak vaka sayılarının düşüşünde aşılamanın rolüne dikkat çekti. 

Sağlık Bakanı Koca'dan kapanma ve Molnupiravir açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de yeni dönemde Kovid-19 salgınını kapatmalarla yönetmeyi düşünmediklerini belirterek, "Yeni dönemde kişisel tedbirleri ve özellikle aşıyı son derece önemsiyoruz." dedi.

Pandemide 5. dalga mı geliyor? 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara çok önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Özlü ‘Pandemi bitecekmiş gibi görünmüyor’

Koranavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen Korona virüs vakalarının pek bitecekmiş gibi gözükmediğini belirterek virüsün dünyanın her yerinde var olmaya devam edecek gibi göründüğünü söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu toplanıyor 

Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında video konferans yöntemiyle toplanacak. 

Bilim Kurulu toplanıyor! İşte kalkacak yasaklar

SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplanıyor. Toplantının gündeminde 26 ile yayılan delta varyantıyla ilgili önlemler ile, 3. doz hatırlatma aşısının yapılıp yapılmayacağı ve BioNTech aşısında ikinci doz bekleme süresinin kısaltılmasıyla ilgili karar çıkacak. Açık alanlarda maske zorunluluğu kalkıyor mu?

Koronavirüste Pek Bilinmeyen Yeni Belirti!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, yeni tip koronavirüsle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Bilim Kurulu toplanıyor!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 15:00'te toplanıyor. Toplantıda yeni kısıtlamalara rağmen 60 binin altına düşmeyen vaka sayıları nedeniyle yeni yasaklar gündemde.

Restoran ve Kafeler Bu Tedbirlerle Açılacak

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, yeni normalleşme dönemiyle ilgili detaylar verdi: Restoranlar eskisi gibi hizmet vermeyebilir. HES kodu ile misafir kabul edecekler. Örneğin yüzde 25'lik bir kapasite ile açılabilirler. Misafirlere bir süre kısıtlaması uygulanabilir. Havaların ısınması ile beraber dış mekanlarda açılacak.

Korkutan mutant virüs uyarısı ‘Vuhan'dakine göre çok hızlı’

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, mutasyonlu virüsün Türkiye'deki yayılımına ilişkin açıklama yaptı. Akın, "Öyle bir mutantla karşılaştık ki yayılımı Vuhan'dan dünyaya dağılan virüse göre çok hızlı. 33 ilde saptadık; ama tüm illerde bunu saptamak için çalışma sürdürülüyor. Yarın bir başka rakamla karşılaşabiliriz" dedi.

Okullar açılacak mı? Prof. Yavuz'dan mutant virüs için kritik açıklamalar

Koronavirüs derken şimdi de mutasyonu konuşuyoruz. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türkiye'de ağırlıkla İngiltere varyantının görüldüğüne dikkat çekti ve okulların açılmasına yönelik kritik açıklamalar yaptı.

Bakan Koca açıkladı! Salgında yeni döneme geçiliyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası konuştu. Bakan Koca, pazartesi gününden itibaren il bazında 7 günlük vaka sayılarının, ortalamasının canlı olarak yayınlanacağı bilgisini verdi. Salgın yönetiminde yeni dönemin adının ise 'yerinde karar dönemi" olduğunu açıkladı.

Bilim Kurulu Üyesi Turan 'Kısıtlamaları gevşetmeye başlamamalıyız'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, ''Henüz kısıtlamaları gevşetmeye başlamamalıyız. Çünkü bu mutasyonlu virüsün ülkede ne kadar hızla yayılıp yayılmayacağını bilmiyoruz. O nedenle alarm durumunda olmaya devam etmek durumundayız" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara'dan mutasyonlu virüste çift maske uyarısı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, mutasyonlu virüse karşı çift maske uyarısı yaptı. "Eskiden aynı ortam içerisinde bulunan 10 kişiden 3'üne bulaşıyorsa şu an 6-7'sine bulaşabiliyor." ifadelerini kullanan Kara, kapalı ortamda maske sayısının 2 olması gerektiğini söyledi.

Bilim Kurulu Toplanıyor! Sokağa Çıkma Yasağı Kısalıyor Mu?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu bugün saat 17'de toplanıyor. Toplantı sonrası Sağlık bakanı Fahrettin Koca açıklama yapacak. Düşen vaka sayıları ve aşılamanın başlaması nedeniyle bazı yasaklarda gevşemeye mi gidiliyor?

Prof. Dr. Ateş Kara uyardı ‘Mutlaka uzak durun’

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, covid-19 tedavisinde kullanılan kan sulandırıcılarının bilinçsizce kullanımına ilişkin hayati bilgiler verdi. Kara, 'Kendi kendimize karar verip kullanabileceğimiz ilaçlar değil bunlar' dediği kan sulandırıcılar hakkında uyarıyı şöyle yaptı: Mutlaka uzak durun...

Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara 'Aşının dozunu azaltmak mümkün değil'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bazı ülkelerde gündeme gelen koronavirüs aşının dozunu azaltma uygulamasına ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Kara "mRNA aşısının çok yüksek antikor oluşturduğu biliniyor; ama bunun dozunun yarısını verdiğimizde ya da azalttığınızda da aynı cevabı verecek mi onu bilmiyoruz. Dozu azaltmak mümkün değil" dedi.

Bilim Kurulu üyesi Turan ‘Aşılanmak, hastalığın bulaşmayacağı anlamına gelmez’

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, koronavirüs aşısı olanlara uyarılarda bulundu. "'Aşılandık' diye rahatlığa düşmemeli" diyen Turan, aşılamanın temel amacının hastalığın şiddetini azaltmak olduğunu söyledi.

Bilim Kurulu üyesi Kayıpmaz ‘Aşının 6 aya kadar korumasını bekliyoruz’

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, aşıların 28 gün arayla 2 doz şeklinde uygulanmasının planlandığını söyledi. Kayıpmaz "Bu noktada 28 günlük aranın, antikor yanıtının daha yüksek sağlanması açısından uygun olduğu, daha önceki Faz-1 ve Faz-2 çalışmalarında ortaya konmuştu” dedi.

Kara, aşıdaki riski böyle anlattı

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Korona virüsü aşılarının güvenilirliğini anlatırken dikkat çeken bir benzetme kullandı. Ateş. Kara, aşıların otomobile binip bir yere giderken aldığımız riskten 100 kat daha güvenli olduğunu anlattı

Koronavirüs Bilim Kurulu aşı gündemiyle toplanıyor!

Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.00'de Sağlık Bakanı Koca'nın başkanlığında "aşı" gündemiyle toplanacak.