Elazığlılara yapılan hakaretlere il yöneticileri sessiz kalmadı 

Elazığsporlu taraftarların Kelkit Hürriyetspor deplasmanında maruz kaldığı saldırı, şehir genelinde büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medya hesaplarından yayımlanan video, şehirdeki birçok ismin tepkisini çekti. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elazığsporlu taraftarların, Kelkit Hürriyetspor deplasmanında yaşadığı olaya tepkiler çığ gibi büyüyor. 90 dakika boyunca Kelkitliler tarafından kötü tezahüratlara maruz kalan, taş yiyen ve yetmezmiş gibi emniyet güçleri tarafından orantısız güç kullanılan taraftarlarımıza şehir topyekün destek veriyor. 

Elazığ milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, İl Başkanları ve STK temsilcileri yayımladıkları mesajlarla taraftarlarımıza destek vererek, sürecin takipçisi olacaklarını belirttiler. 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş’in açıklaması şöyle: "Bu tür saygısızca ve kabul edilemez eylemler, spora ve sporun birleştirici ruhuna aykırıdır. Ayrıca, güvenlik görevlilerinin bu olaylar karşısındaki tutum ve davranışları da kabul edilemezdir. Bu konuda gerekli incelemelerin yapılması için ilgili yerleri bilgilendirdik ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız."  

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’nın açıklaması şöyle: "#Elazığspor’umuzun taraftarlarına yönelik bazı güvenlik görevlilerinin şiddet içeren davranışlarını kınıyor, bu hoş olmayan davranışı gerçekleştiren görevliler hakkında gerekli tahkikatın yapılmasını bekliyoruz." 

AK Parti Elazığ Milletvekili M. Rıdvan Nazırlı’nın açıklaması şöyle: "Konunun takipçisi olacağımızı ifade ediyor, şanlı Elazığspor taraftarımızı ve hemşehrilerimizi muhabbetle selamlıyorum." MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in açıklaması şöyle: "Allah PKK’nın da PKK’lıların da belasını versin, Elazığspor taraftarına bu sloganın atılmasını da taraftarımıza karşı güvenlik güçlerinin bu kontrolsüz yaklaşımını da kınıyorum." 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un açıklaması şöyle: "Kelkit Hürriyetspor’lu bazı taraftarların, “Herşeyden önce vatan" diyerek milli ve manevi değerlere bağlı olan Elazığ’ımız ile ilgili attığı sloganları kesinlikle kabul etmediğimi belirtiyor, bu yakıştırmaları ve taraftarlarımıza yapılan haksız müdahaleye kınıyorum." 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın açıklaması şöyle: "Kelkit Hürriyetspor taraftarlarından oluşan bir grubun, millet ve bayrak sevdalısı aziz şehrimiz Elazığ’ımız ile ilgili attığı sloganları kesinlikle kabul etmiyor, güvenlik görevlilerinin gösterdiği tutum ve davranışları şiddetle kınıyorum." Bu tepkilerle birlikte şehirdeki siyasi ve toplumsal kesimler, Elazığspor taraftarlarına desteklerini ileterek yaşanan olayların takipçisi olacaklarını belirttiler.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN