Elazığ'da Cumartesi ve Pazar gününe dikkat! 

Meteorolojiden Elazığ ve çevre iller için toz taşınımı uyarısı yapıldı. Basra körfezinden gelecek olan tozlar Cumartesi ve Pazar günü Elazığ'da etkili olması bekleniyor. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Suriye üzerinden ülkemize doğru hareket eden çöl tozlarının ilk etkisini önümüzdeki günlerde göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre Mardin, Diyarbakır, Elazığ, Batman, Şırnak, Hakkari, Van, çevrelerinde 22 Eylül’den itibaren Suriye ve Irak kaynaklı toz taşınımı olması tahmin ediliyor. Cumartesi ve Pazar günü de etkili olması beklenen toz taşınımı ile bölgede görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, kuvvetli güney yönlü rüzgar, ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde, çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği yönünde uyarılar yapıldı.

EVDE SAKIN BUNU YAPMAYIN 

Çöl tozlarının evlerimizi olumsuz etkileyebileceği konusunda uyarılar yapılıyor. Kaynaklar, Doğu Anadolu bölgesindeki vatandaşları evde balkon ve cam temizliği gibi aktivitelerden uzak durmaları konusunda uyardı. Özellikle bu dönemde su kaynaklarının kısıtlı olduğu hatırlatılarak, çöl tozlarının balkonları ve camları kısa sürede yeniden kirletebileceğine vurgu yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN