Gülşah Altaş Haberleri
SON DAKİKA

Gülşah Altaş Haberleri

Gülşah Altaş haberleri, haber editörü Gülşah Altaş tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

Sigara fiyatlarına zam geldi

Dün alkol ve sigaraya ÖTV zammı kararından sonra en pahalı sigara 25 lira olurken en ucuzu da 21,50 oldu.

Başkan Yasin Yılmaz: 2022 yılında birçok projemiz hayata geçecek

Göreve geldiği günden bugüne Yurtbaşı Beldesinin çehresini değiştiren çalışmalara imza atan Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, 2022 yılında bir çok projenin hayata geçirileceğini ifade etti.

Halk Ekmek Fabrikası kuruluyor

Elazığ Belediye Meclisi Aralık Ayı toplantılarında Elazığ’da Halk Ekmek Fabrikası kurulması kararı Hukuk Komisyonuna havale edilmişti. Ocak ayı oturumunda Halk Ekmek Fabrikası’nın yapılması kabul edildi.

Başkan Gür’den açıklama

Aralık ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin maaş zam oranı belli oldu. Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Vedat Gür yapılan zamla ilgili açıklama yaptı.

Rektör Göktaş, yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş Rektör Yardımcıları ile birlikte Üniversitede Eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerle kahvaltı da bir araya geldi.

Karakoçanlı işadamları bir araya geldi 

Eğitimci yazar Sabri Ağaoğlu tarafından organize edilen kahvaltı programında Karakoçanlı iş adamları ile bir araya geldi. 

Elazığ depreminden çıkarmamız gereken dersler paneli düzenlendi 

Ülkü Ocakları Elazığ Başkanlığı tarafından Elazığ depreminden çıkarmamız gereken dersle’ konulu panel düzenlendi. Panelde doğal afetlere karşı alınabilecek tedbirler ve insan sağlığı üzerindeki etkileri anlatıldı. 

DSİ 70 kamu personeli alacak 

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü aralarında Elazığ’ında bulunduğu 29 şehirde 70 kamu personeli alacak.

İHH yetim birimi MÜSİAD’da

MÜSİAD Kadın Kolları tarafından düzenlenen Bizi Kardeş Kıl kardeşlik tanışma toplantısı düzenlendi. Elazığda İHH Yetim Birimi Sorumlusu Besime Yamanın konuşmacı olarak yer aldığı programa MÜSİAD Kadın Kolları üyeleri katıldı.

İl Başkanı Av. Duran’dan yeni yıl mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Coşkun Çağlar Duran, 2022 yılına girilmesi münasebetiyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Mutlu yıllar Elazığ

Yeni yılınız kutlu olsun.

Zaza TV tanıtıldı 

Kısa bir süre sonra yayın hayatına başlayacak olan Zaza TV’nin tanıtım programı yapıldı. Programda konuşan Türkiye Zaza Federasyonu Başkanı Murat Bukan, yayın başlangıcını Elazığ’da yapmanın önemli olduğunu ve destek beklediklerini ifade etti. 

Benzine büyük zam geldi!

Benzin ve motorine indirimlerin ardından tekrar zam gelmeye başladı. Benzinin litre fiyatına gece yarısından geçerli olmak üzere 68 kuruş zam geldi. Benzinin litresi 31 Aralık 2021 itibariyle 12.30'u aştı.

Öğretmen maaşları artıyor

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin ayrıntılarını açıklayan AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, bu kanunla öğretmenlik mesleğinin kariyer haline getirildiğini belirtti. Ünal, meslekte 10 yılını tamamlayanların uzman olacağını ve maaşlarının bin lira artacağını söyledi. Başöğretmen unvanı alanların maaşlarında ise 2 bin lira artış olacak. Teklif 12 maddeden oluşuyor. Kanunun yürürlük tarihi ise 2023 yılı olarak düzenlendi.

ORC'den yılın son anketi! 

2018 seçim sonuçlarını en doğru tahin eden anket şirketi ORC'dan bomba bir anket daha. ORC, 2021 yılının son anketinin sonuçlarını açıkladı. Buna göre AK Parti ve MHP'nin oyları yüzde 40'ın altında kalıyor. İşte ORC'nin 24-27 Aralık tarihleri arasında 41 ilde 3 bin 675 kişiyle yüz yüze yaptığı anketin sonuçları.

Harput Der Kürsübaşı sohbetlerini sürdürüyor

Harput Der, 2021 yılının son kürsübaşı toplantısında yeni yıl ve bir yılın muhasebesi konuşuldu.