Benzin ve motorine kallavi indirim! 

Petrol fiyatları 100 dolar seviyelerine gerileyince benzin ve motorine indirim geldi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Sektör temsilcileri, bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine 1.5 lira indirim geleceğini açıkladı. Benzin indirimi de yolda. Petrolün varil fiyatı bugün saat 09.30 itibariyle 101 dolar civarında.

Brent petrolün varil fiyatlarının uluslararası piyasalarda 100 dolara kadar gerilemesi ilk olarak motorinde indirimi gündeme getirdi. 11 Nisan'ı 12 Nisan'a bağlayan gece 1.5 lira indirim bekleniyor. Sektör temsilcileri, verilerin her an değişebildiğini belirterek şu bilgiyi verdi:
“Motorinde indirim hemen hemen kesin. Tutar, verilerdeki oynaklığa göre değişebilir. Şu anki verilere göre litrede 1.5 lira indirim var. Yapılacak indirimler birlikte motorinin litre fiyatı 20 lira seviyesine inmiş olacak."

Motorinin litre fiyatı şöyle:
İstanbul: 22,08
Ankara: 22,18
İzmir: 22,19

'Bu hafta ortasında benzine indirim gelebilir'
Sektör temsilcileri, benzinde indirim olup olmayacağı sorusu üzerine, “Brent petrol ve küresel piyasalarda söz konusu ürünün ton fiyatının biraz daha düşmesi halinde benzinde de hafta ortasında bir indirim gündeme gelebilir” diye konuştu. 
Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 19,00 TL'ye, Ankara'da 19,11 TL'ye, İzmir'de 19,12 TL'ye satılıyor. 

BUGÜN PETROL FİYATLARI NE KADAR?

Cuma günü 102,78 dolar olan Brent petrolün varil fiyatı, yeni haftaya düşüşle başladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.21 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,9 azalışla 100,80 dolar oldu. Brent petrolde teknik olarak 101,23 ile 101,45 dolar aralığının direnç, 100,58 ile 100,15 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) üyelerinin geçen hafta acil durum petrol rezervlerinden belli miktar petrolü kullanıma sunmak üzere anlaştıklarını açıklaması fiyatları etkilemeyi sürdürüyor. IEA, çarşamba günü yaptığı açıklamada acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü kullanıma açacağını, 60 milyon varilin ABD'nin stratejik petrol rezervlerinden karşılanacağını belirtmişti. Japonya da acil rezervinden ek 15 milyon varil petrolü, piyasaların istikrarı kapsamında kullanıma açacak. Çin'in en büyük şehri Şanghay'da artan vakalar nedeniyle 28 Mart'ta ilan edilen kademeli kapanmanın devam etmesinin de talebi kısıtlayacağı beklentisiyle fiyatlar aşağı yönlü baskılanıyor. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN