Bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Emekli ikramiyesi zammı ne kadar olacak? Cevabı milyonlarca emekliyi ilgilendiren soruya ilişkin AK Parti kulislerinde dolaşan son bilgileri SGK uzmanı İsa Karakaş yazdı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda olmak üzere toplamda iki kere verilen bayram ikramiyelerinin 2024 yılında ne kadar zamlanacağı merak ediliyor.

Enflasyondaki yükseliş pahalılığı artırırken son olarak 2 bin lira olarak yatan emekli ikramiyesinde beklenti çok yukarılara çıktı. AK Parti grubundan ilk olarak ikramiyenin 5 bin lira olarak yatırılacağı yönünde bilgiler sızmıştı. Sonrasında rakam daha da yukarı çekildi ve emekli ikramiyesinin 10 bin lira olarak yatırılacağı iddia edildi.

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren emekli bayram ikramiyesi ile ilgili AK Parti kulislerinde hararetli tartışmalar sürerken ekonomi uzmanı ve Sosyal Güvenlik Kurumu eski başmüfettişi İsa Karakaş Türkiye gazetesindeki köşesinde AK Parti'den sızan son kulis bilgilerini kaleme aldı.

16 milyon emekli bekliyor

"Bu sene 10 Nisan 2024 Çarşamba günü Ramazan Bayramın ilk gününe denk gelmektedir. Dolayısıyla 31 Mart seçimleri ile Ramazan Bayramı arasında 10 gün gibi çok kısa bir sürenin de kalmasının etkisiyle 16 milyona yaklaşan emeklilere verilmeye başlanan vaatlerden birini de bayram ikramiyesi teşkil etmeye başladı.

Bayram ikramiyesi kaç para olacak?

Geçtiğimiz günlerde TBMM’ye Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Muhalefet tarafından verilmiş olan bu kanun teklifinin yasallaşması hâlinde Ramazan Bayramı ikramiyesi en düşük emekli aylığı olan 10 bin TL’ye yükselecektir. Ayrıca en düşük emekli aylığı arttıkça bayram ikramiyeleri de otomatikman artmış olacaktır.

AK Parti grubu ne diyor? 

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en önemli vaatlerden birini de bayram ikramiyesinin artırılması teşkil etmiş bu minvalde zam beklentileri oluşmuştu. Zira 2.000 TL’lik rakamın daha da yukarıya çıkarılacağı vaadi verilmişti ancak günümüze kadar beklenen artış gerçekleşmemiştir.

Hâl böyle iken Ramazan Bayramı öncesinde ve seçimlere yakın bir takvim içinde iktidar cephesinde 2 bin TL’lik ikramiyenin en azında 5 bin TL’ye yükseltilmesi beklenmektedir.

Zira hükûmetin 2024 yılını 'Emeklikler Yılı' ilan etmesi, emeklilerinin ekonomik beklentilerinin yanı sıra sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik çalışmaların başladığının açıklanması ikramiyenin 5 bin TL’ye yükseltilmesi kulis bilgisini güçlendirmektedir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN