'Anıların Diliyle Babam Nurettin Orhan' okuyucu İle buluştu

Elazığlı sanatçılardan Heykeltıraş Nurettin Orhan'ın kızı Oya Orhan'ın Babasının anıları, belgeleri ve fotoğraflarının yer aldığı kitabı çıktı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Yazar Oya Orhan Cumhuriyetin yüzüncü yılına özel çıkardığı “Anıların Diliyle Babam Nurettin Orhan” İsimli kitabında; birinci olan “Meçhul Asker” heykelini, yine Elazığ’da yaptığı Çubuk Bey, Çayda Çıra, Balakgazi, İstasyon Caddesindeki Değirmen Çeken Kadınlar heykellerini ve hayatı boyunca yaptığı çalışmaları anlattı.
 
Yazar Orhan, kitabın içeriği ile ilgili bilgi verdi. Orhan, “Benim çocukluk anılarımı, onun siyah beyaz fotoğrafları, yaptığı eserler ve okulunda yazdığı dilekçeleri var. Okul müdürüne Cumhuriyet anıtını yapalım diye bir dilekçesi vardı, kent müzesini yaşayan müze haline getirelim diye, öğrencileriyle atölyede yaptığı çalışmalarda onların yazıları, fikirlerini yazdım, babamla ilgili olan çocukluk anılarımı yazdım ve bu şekilde bir kitap ortaya çıkardık” dedi.
  
Babası Nurettin Orhan’ı anlatmanın zaman zaman kendisi için zor olduğunu söyleyen Yazar Oya Orhan, babası ile ilgili bir hatıra bıraktığı için mutlu olduğunu ifade etti. Orhan, “Ben 100. Yılına yetiştirmeye çalıştık biraz yorucu bir süreç oldu hatıraları yazarken bazen tebessüm bazen boğazım düğümlenerek yazıyordum. Zor bir görevdi bunu kitaplaştırmak bu bizim için ben öldükten sonra da bir hatıra kalacak bir evlat olarak aile desteğini de aldım” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN