AGD'den Hindistan'a tepki 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Elazığ Şubesi öncülüğünde toplanan grup, Hindistan'daki Müslümanlara yönelik zulmü kınadı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) öncülüğünde toplanan grup, Hindistan'daki Müslümanlara yönelik zulmü kınadı. Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi öncülüğünde öğretmenevi önünde toplanan grup adına konuşan AGD İl Başkan Vekili Ahmet Pekcoşkun, Hindistan’da Müslümanlara insanlık dışı uygulamalar yapıldığını söyledi. Pekcoşkun, “Bugün dünyadan Müslümanların zulme uğradığı haksızlıkların yaşandığı neredeyse tüm coğrafyaların bundan 100 yıl önce İngiliz emperyalizminin işgal ettiği topraklardır. İngilizler başta Filistin başta olmak üzere Orta Doğu, Kudüs, Kıbrıs ve Asya’da işgal ettiği yerlerden çekilirken o bölgenin siyasi ve sosyal demografik yapısının altına mayınlar döşeyerek ayrılmışlardır. İngilizlerin emperyalizm politkaları bugün karşımıza Filistin meselesi, Kıbrıs meselesi ve İstanbul coğrafyasında körüklenmeye çalışılan kavimcilik ve mezhep savaşları ortaya çıkmaktadır” dedi. 

Pekcoşkun, Hindistan’da Müslümanlara azınlık muamelesi yapıldığını kaydetti. Pekcoşkun, “Ülke yöneticilerimizin bu işe öncü olmaları ve dünyada yaşanan zulümlere karşı beraber hareket etmelidirler. Hindistan’daki Müslümanların sıkıntıların giderilmesi ve özgürlüklerine sahip olmaları için bütün gayreti sarf etmelidirler. Ey vicdan sahibi dünya halkları! Hindistan’da Müslümanlara yönelik yürütülen sistematik devlet politikasına ve yapılan haksızlıklara karşı tepkinizi göstermek için ne bekliyorsunuz. Unutmayın bir sonraki aşaması soykırım ve etnik temizliktir” dedi. Basın açıklaması dua ile son buldu.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN