Yıldırım, adaylığını açıkladı

Muhammed Yıldırım, Hak İş Sendikası Elazığ Şube Başkan Adaylığını açıkladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Geçmişte Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığı da yapan Elazığ Belediyesi’nde elektrik teknisyeni olarak çalışan Muhammed Yıldırım, Hak İş Sendikası Elazığ Şube Başkan Adaylığını açıkladı. Başkan Adayı Muhammed Yıldırım, iyi bir yöneticinin makamında oturmayacağını, sürekli sahada olmasın gerektiğini belirterek, seçilmesi durumunda, işçi ve işveren arasında dengeli bir politika yürüteceklerini, işçinin tüm haklarını masada müzakereyle elde edeceklerini söyledi. Başkan Adayı Muhammed Yıldırım, kendisi ile ilgili kısa bilgiler vererek daha iyi işler yapabilmek için bu yol çıktığını kaydetti.

DAHA İYİ İŞLER YAPMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK 

Yıldırım, “1973 Elazığ Palu doğumluyum. Elazığ Belediyesi’nde elektrik teknisyeni olarak görev yapıyorum. Hizmet İş Sendikası Şube Başkanlığı’na aday olduk. Ben Belediyeye girene kadar ticaretle uğraşıyordum. Geçmiş yıllarda Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığı yaptım. Daha iyi hizmet edebilmek, daha iyi işler yapabilmek adına yola çıktık. Allah’ın izniyle hep beraber Elazığ’da sendikamızı ve kurumlarımızı temsil edeceğiz” şeklinde konuştu. 

SORUNLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLÜR 

Sendikacılığın en önemli unsurlarından birinin diyalog olduğunu belirten Başkan Adayı Yıldırım, “Makam heveslisi değiliz, sendikayı beraber yönetelim, haklarımızı da beraber savunalım diyoruz. Sendikacılık karşılıklı diyalogdur. Çoğu yerde bunu eksik yapmışlar. İşçi beni seçiyorsa, ben işçinin yanında olurum. Onlarla birlikte mücadele ederim. 4 bine yakın üyemiz var, bunların her birinin aileleri var ve her birinin vebali var. Biz bu insanların vebalini sırtımıza almışsak eğer, bu insanların en düşük ihtiyacından en büyüğüne kadar vebali bizim boynumuzadır. Biz bunları savunmak zorundayız ve bunu hissettirmeliyiz. Biz işverenlere karşı herhangi bir cephe içine giremeyiz. Biz ilk önce çalıştığımız yeri yüceltmeliyiz. Muhataplarımız bunu gördükten sonra, bunu konuşmaya gerek kalmayacak” dedi. 

HER BİRİME AYRI SÖZLEŞME 

Göreve geldiğinde yapacağı çalışmaları da açıklayan Başkan Adayı Yıldırım, şunları “Belediyelerde birçok birim var. Bunların ayrı ayrı çalışma saatleri ve düzenleri var. Biz bunların hepsini birim birim ayırarak ana sözleşmemize koyacağız. Herhangi bir işçinin başına bir iş geldiği zaman, tutanağa onu yazmasam muhatabıma onu anlatamam. Biz hafta sonu mesailerini düzenleyeceğiz. Sözleşmeye oturduğumuz zaman tüm birimlerin bütün haklarını tek tek yazacağız ve hiç kimsenin bir sıkıntısı kalmayacak” ifadelerini kullandı. 

SAHADA OLACAĞIM 

Başkan Adayı Yıldırım, “İşçinin bir sorunu mu var, hastalığı mı var, işe gelmediyse niye gelmedi, bunların hemen tutanağını tutuyorlar ve işten uzaklaştırıyorlar bu mudur sendikacılık. Sahada olmak işçinin derdini, sorununu bilmek gerekiyor. Bir çalışanın başına kötü bir olay geldiğinde sendikanın haberi bile olmuyor. Çalışan disipline gider, orada bir mahkeme kurulur ve sendikacı da izler. Benim görevim bu değil, benim görevim işçimi her yerde temsil etmek. İdarecilik birilerine ceza vermek değildir, o işi yönetebilmektir. Biz sahada olmalıyız, orası bizim oturma yerimiz değil”  dedi. 

İŞYERLERİNE SENDİKA ŞUBESİ

 Başkan Adayı Yıldırım, “Şehrimizde sendikamızın yeri var ama çalıştığımız iş yerinde sendikamızın bir yeri daha olsa hem iş yerine hem kendimize faydası olur. Biz bir proje olarak bunu sunacağız. Benim işçimin buradan kalkıp Hizmet İş Sendikası’na gitmeye zamanı olmayabilir. Oraya bir temsilci koyacağız ve böylelikle birbirimize ulaşmak daha kolay olacak.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN