Yeğen: İşçilerin eylemi siyasi malzeme yapılmamalı

Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen, Alacakaya'daki krom işletmesinde yapılan işçi eylemleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, işçilerin eylemlerinin siyasi rant haline getirilmemesi gerektiğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Geçtiğimiz günlerde Alacakaya’da bulunan krom işletmesinde çalışan işçiler, çalışma şartlarında iyileştirilme yapılmaması üzerine eyleme başlamıştı. İşçi eylemlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas yeğen, işçi eylemlerinin siyasi rant haline getirilmemesi gerektiğini ifade etti.

Alacakaya İl Genel Meclis Üyesi Abbas Yeğen açıklamasında; “Bizler her daim maden işçisi kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu güne kadar haklarını nasıl koruduysak yine koruyacağız. Elimizden geleni yapıyoruz ve görüşmelerimizi en üst mevkidekilerle direkt görüşerek sürdürmekteyiz. Lakin bu mağduriyetlik üzerinden siyaset yapılmaz, yapılmamalı. Süreç siyaset üstü bir süreç, kimsenin rahatlıkla kullanabileceği bir malzeme değil. Burada canlar ve büyük emekler verilmekte. Onların haklarını savunmak elbette bizim boynumuzun borcudur ama bunu siyasi şov haline getirmemek gerekiyor. Bu mağduriyetliğin en kısa zamanda ortadan kalkması için bizler de elimizden geleni yapacağız.” İfadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN