KURAN VE SÜNNET PERSPEKTİFİNDEN GÜNCEL SORU VE SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ - Meltem Ataş
SON DAKİKA

KURAN VE SÜNNET PERSPEKTİFİNDEN GÜNCEL SORU VE SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM ÖNERİLERİ


Kitaplarını özenle takip ettiğimiz yazarların, hayatlarını da hep merak ederiz. Bazı yazarların çalışma hayatına baktığımız zaman yıllarca emek vererek oluşturduklarını; kiminin ömrünün son demlerinde zirvede kalacak eserler bıraktıklarını, kimi yazarlarında genç yaştan itibaren kendilerini bu yola adayarak adım adım ilerlediklerini ve başarıya ulaştıklarını görüyoruz. 

Sizlere ömrünü ilim yoluna adamış; eserleriyle yaşam tarzının bütünleştiği, mütevaziliğini ve nezaketini her zaman örnek aldığımız kıymetli hocamız Tahsin Kazan'ın eserlerinden kısaca bahsetmek istiyorum. 

1974 yılında Bingöl'de dünyaya gelen yazarımız; ilk ve ortaöğretimini Bingöl'de tamamladıktan sonra 2002 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini, 2008 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirmiştir. 2010 yılında Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Kelam Ana Bilim Dalında yüksek lisans yapmış, 2018 yılında İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Hadis Bilim Dalında doktorasını bitirerek; 2019 yılından itibaren Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Ana Bilim Dalında Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. 

-    Müçtehid İmamların Savunusu 
-    Hanifi Alimlere Göre Hadis Usulü 
-    Hadis Karşıtlarının Tutarsız Gerçekleri
-    İbn Hacer'in Hadis Usulüne Getirdiği Yenilikler 
-    Şeriat Nedir? Ne değildir? 
-    Kuran ve Sünnet Perspektifinden Güncel Soru ve Sorunlarımıza Çözüm Önerileri yazarımızın eserleri arasında yer alır. 

Son eseri Kuran ve Sünnet Perspektifinden Güncel Soru ve Sorunlarımıza Çözüm Önerileri; güncel sorunlarımıza ışık tutarak günlük hayatımızda karşılaşacağımız ve zihnimizi karıştıran, kafamızda onlarca soru işaretiyle bizleri ters köşe yapan pek çok konuya ışık tutarak, çözümler sunan bir eserdir. Kısaca içerisinde yer alan ve ilginizi çekeceğine inandığımız bazı konulara başlıklarda değinmek istiyoruz.

-    Allah’ın varlığı ve Ateistlerin delilleri
-    Özürlü insanların varlığının ilahi adalete aykırı iddiası 
-    Dinin gerekliliği
-    İsa peygamberin babasız doğması 
-    Deizmin rağbet görmesi
-    Kuranın tarihselliği
-    İslam’ın gençliğe verdiği değer
-    Nuzülu İsa, Mehdi gelecek mi? 
-    Kadının şahitliği ve mirastaki dağılımı 
-    Çok eşlilik, eş seçimi kader mi?
-    Başörtüsü nasıl olmalı, tükenmişlik sendromu 
-    Din insanın özgürlüğüne sınır koyar mı? 

Gelişen ve değişen hayat tarzı beraberinde muhakkak ki sorunlar doğuracaktır. İnsan olarak kendimizi toplumdan soyutlamamız elbette ki düşünülemez, çünkü bizler sosyal varlıklarız. Yaşadığımız sıkıntıların çözümü; yanlışların ve sapmaların önüne geçilebilmesi adına doğru kaynaklardan güncel bilgilere ulaşmak çok önemlidir. Bu eser özellikle sorun yaşayan okuyucularımızın zihninde onlara çözüme giden yollar sunacaktır. Doğru adımlarla ilerlemek ve kendi hayatınızda çözüm önerilerine ulaşmak adına eser bir el kitabı gibidir, size pek çok konuda muhakkak ki kılavuzluk edebilir. O nedenle sorunlarınız arasında nefes alabilmek ve doğru adımlar atabilmek adına bu eseri okumanızı mutlaka tavsiye ediyoruz. 

Akademik kariyerindeki başarısını eserlerine de taşıyan yazarımız Doc. Dr. Tahsin KAZAN'I tebrik ediyor, çalışma hayatında başarılarının devamını diliyoruz. 


 

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI