BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR? - Gülşah Altaş
SON DAKİKA

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?


Genel seçimlerin ardından bugünlerde herkesin merakla beklediği soru kim belediye başkanı olur? Aslında bu soruya yanıt vermek şimdilik zor olsa da sahaya inen aday adaylarının heyecanla yarışa katıldığını görüyoruz. 

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçim heyecanı başladı ve aday adayları performanslarını ortaya koyuyor.

Bir tarafta görevde bulunduğu 5 yıllık zaman diliminde yaptığı projelerle vatandaşın beğenisini kazanan Şahin Şerifoğulları, diğer tarafta ise şehri 5 yıllığına yönetmek isteyen kıymetli aday adayları..

Aslında kimin belediye başkanı olmasından ziyade önümüzdeki 5 yıllık süreçte nasıl projelerin gerçekleştirileceğini konuşmamız lazım.

Önce Elazığ sonrasında merkez üssü Kahramanmaraş depremlerinin ardından şehrin en büyük sorunu konut yapı stoku diyebiliriz. TOKİ’nin Elazığ depremi sonrasında inşa ettiği 24 bin konutun Kahramanmaraş depremleri sonrasında kifayetsiz kaldığı gerçeği göz önünde bulundurulduğunda yeni rezerv alanlarının bir an önce konut projesi olarak değerlendirilmesi elzem. Şehrin yapı stokunun depremler sonrasında yetersiz kaldığı gerçeğini unutmadan sevgili belediye başkan adaylarının konuyla ilgili yeni proje üretmeleri kaçınılmaz.

Bunun yanı sıra şehrin iki büyük mahallesi Kültür ve Nailbey Mahalleleri’nde bir an önce Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başlanılmalı ve bu iki mahalleyi girilmez dar sokaklardan kurtarmalı…

Şehrin eski yerleşim bölgeleri olan Harput ve Zafran Mahallelerinin yamaçlarına yeni yapılar inşa edilmeli ve bu alanlar değerlendirilmeli…

Yapı stoku ile ilgili söyleyeceklerimiz aslında bu kadarla sınırlı değil. Yazının uzamaması adına diğer projelerle devam edelim. Yıllarca Elazığ’ın neyi meşhur sorusuna verdiğimiz cevaplar bir elin parmaklarını geçmiyordu. Şimdi kıymetli başkan adaylarının şehrin ürünleriyle ilgili de kafa yormalarını istiyoruz. Bu bağlamda marka ürünlerinin patenti alınmalı ve üretici ile tüketici arasında bir köprü görevi üstlenilmeli. Şehrin birçok yöresel ürününün hala marka değeri olmadığı gerçeğini görmezden gelmeyelim. Elazığ denince akla Çayda Çıra ile Öküz Gözü üzüm gelmemeli. Geçmiş dönem belediye başkanlarından biri Gastronomi alanında Türkiye ikincisiyiz diyordu. Güya Gaziantep ilinden sonra Elazığ geliyordu. Neyse bırakalım bu tartışmayı ne Gastronomi alanında ikinciliğimiz var ne de markalaşmak gibi bir gayretimiz.

İşin aslını söylemek gerekirse çok iyi konuşuruz ama icraata gelince ortaya bir şey koyamayız.

Dönelim şehrin siyasi hareketliliğine…

Elazığ’daki seçim hareketliliği aslında sadece AK Parti ile sınırlı değil. MHP’nin de bu seçimde en az AK Parti kadar iddialı olduğunu söyleyebiliriz. MHP kaynaklarından edindiğimiz kulis bilgilerine göre toplumun her kesiminin beğenisini kazanmış bir ismin belediye başkan adayı olacağı söyleniyor.

Yine iddialı partilerden biri de CHP. Milletvekili Gürsel Erol’un ‘Şehre kadın eli değmeli’ açıklamaları sonrasında CHP’nin adayı da merak konusu oldu. Millet İttifakı’nın 14 Mayıs’ta 90 bin küsur oy aldığı gerçeğinden hareketle CHP’nin seçimlere tek başına girmesi halinde oy oranının düşeceği de göz önünde bulundurulmalı…

14 Mayıs seçimlerine bağımsız olarak giren şehrin sevilen, sayılan simalarından biri olan İşkadını Prof. Dr. Yasemin Açık’ın da belediye başkan adaylığı dilden dile dolaşıyor. Yasemin Hoca’nın süreçte hangi partiden aday olacağı da kamuoyunda merak uyandırıyor. Yasemin Hoca’nın sevilen yönü göz önünde bulundurulduğuna iyi bir belediye başkanı olacağı bir gerçek.

Tekrar yazının başına dönecek olursak kimin belediye başkanı olacağından ziyade şehrin kurtuluş reçetesinin nasıl olacağını düşünmemiz lazım diyoruz..
Vesselam…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
05Şub
11Ara

Suçumuz kadın olmak mı?

10Ekm

BELEDİYE BAŞKANI KİM OLUR?

25May

YASEMİN HOCA ZORU BAŞARDI 

20Şub

Bu fotoğraf karesini unutmayın!