Şehrimiz açısından oldukça önem arz eden fuarların Eylül ve Ekim ayında yapılması ekonomimizde azda olsa hareketliliğe neden oluyor. Ulusal arenada rüştünü ispatlamış ve üç yıldan beri ilimizde düzenledikleri fuarlarla adından söz ettiren Start Fuarcılık, İnşaat Mobilya ve Teknolojileri Fuarı sonrası Gıda ve Tarım Fuarı’nın hazırlıklarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.
Şehirde kalıcı fuar alanının olmayışından kaynaklı bazı durumlar haricinde firmanın bir Elazığlı gibi hareket ettiğine bizatihi şahit olduğumu ifade edebilirim. Gerek il protokolü gerekse firmalarla olan diyaloglara bakıldığında suçlunun Start Fuarcılık olmadığını görmek mümkün.
YAPICI ÜSLUP KAZANDIRIR
Şehir insanı olarak dilediğimiz istediğimiz zaman eleştirilerimizi kurum ve kuruluşlara, firmalara yapar ve söz uçar yazı kalır mantığıyla hareket ederiz. Yapıcı eleştirilerin her zaman faydasını bildiğimiz için yıkmak yerine yapıcı dil kullanmanın şehre fayda sağlayacağını unutmamız gerekir.
İlki 2017, ikincisi 2018 ve üçüncüsü geçtiğimiz günlerde yapılan İnşaat ve Mobilya Fuarı sonrasında eleştirilerin ardı arkası kesilmemiş herkes fuarcılık şirketini hedefe koymuştu. En kolay yoldan eleştirmekti bu aslında.
Fuarın yansımalarını kaleme alan değerli büyüklerimin kalıcı fuar alanının olmayışını göz ardı etmeleri, sadece çadır mantığını eleştirmelerini yersiz bulduğumu belirtmek isterim.
ÇADIRDA SON FUAR
İnşaat ve Mobilya Fuarı açılışında söz alan Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin Şerifoğulları ile ETSO Başkanı Sayın Asilhan Arslan’ın çadır mantığıyla son fuarı yapıyoruz söylemi şehrin insanlarını sevindirmiş, sektöre yeni bir soluk getirmişti.
Start Fuarcılık yetkililerinin günler öncesinden gelerek canhıraş bir mücadele içinde olduklarını, firmalarla bire bir görüşmeler yaptığını ve kendilerine kolaylıklar sunduğunu da belirtmekte fayda var.
EKSİK NEYDİ?
Değerli meslektaşlarımın eleştirilerinin yersiz olduğunu söylemiyorum ancak olaya tek taraflı bakmalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Elbette bahse konu fuarcılık şirketi kazanç elde edecek bunda da bir behis olduğunu düşünmüyorum.
İl dışından ziyaretçilerin az olması, ekonomik nedenlerden dolayı bazı firmaların katılmaması gibi çeşitli etkenlerin olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ama resmin tamamına baktığımız zaman bir günah keçisi ilan edilsin bu da fuarcılık şirketi olsun gibi bir tutumun bizlere fayda sağlamayacağını unutmayalım.
KENDİ UNUMUZDA KAVRULALIM MI?
Eleştirilerin hedefindeki firmanın çalışmalarına bakıldığı zaman gayretle bir şeylerin yapıldığını görüyoruz. Geçtiğimiz aylarda İLBANK tarafından ihalesi yapılarak bir firmanın satın aldığı arsada gerçekleşen fuar alanının tabanının toz toprak olması, bu mevsimde gündüzleri sıcak, akşamları serin olması gibi gerekçelerin firma sahipleri ile nasıl bir bağlantısının olduğunu da düşünmek gerçekten güç.
Elazığ ölçeğinde böylesi fuarları yapabilecek firmalar var mı? Şahsen bunu araştırmak istedim ama bir sonuca varamadım. Elazığlı firmaların yapması halinde bile aynı sıkıntıların yaşanacağına olan inancımın tam olduğunu belirtmek isterim.
Geçtiğimiz yıl belediye şirketi olan Gelecek Fuarcılık tarafından yapılan bazı fuarların hala daha sıkıntıları yaşanırken, il dışından gelerek şehre güzellik katmak isteyen firmaya destek olmak yerine ciddi eleştiriler sunmak, şehre fayda mı sağlar, zarar mı !! onu da ilerleyen günlerde göreceğiz.
MARİFET İLTİFATA TABİDİR
Velhasıl kelam, Start Fuarcılık firmasının üç yıldan beri gayretle sürdürdüğü çalışmaların bütününe bakıldığı zaman gerek kamu kurumları, gerek STK’lar ve gerekse firma temsilcileriyle işbirliği içerisinde olduğunu görüyoruz.
Eleştirilerin yapılması doğal lakin bir dozunun olması ve resmin tamamına bakılması gerekiyor. Hepimizin tek derdi ve gayesinin bu güzel şehrin bütünüyle gelişip kalkınmasına öncülük etmek. Hiç kimsenin emeğinin zayi olmaması, sektör temsilcilerinin umduğunu bulması adına, düzenlenecek yeni fuarların şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum.