Vali Hatipoğlu, Hazar Gölü çevresinde incelemelerde bulundu

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu Maden ilçesi Plajköy'de ve Hazar Gölü çevresinde incelemelerde bulundu.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Vali Numan Hatipoğlu’na incelemeleri sırasında; AK Parti Milletvekilleri Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Mahmut Rıdvan Nazırlı, Maden Kaymakamı Mustafa Atış, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel,  İl Jandarma Komutanı J.Albay Murat Evren, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu eşlik etti.

Vali Numan Hatipoğlu gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin yapmış olduğu açıklamada: “Maden ilçesi Plajköy’de bulunan ve Hazar Gölü sahilindeki kaçak yapılarla ilgili İl Özel İdaremizce yapılan tespitte 11 adet kaçak yapı tespiti yapılmış olup bu işletme sahiplerine İl Encümen kararıyla önce para cezası daha sonra ise ruhsatlandırılmayacak olmaları sebebiyle yıkım kararı alınmıştır. Tebligatlar yapı sahiplerinin adreslerine gönderilmiş ayrıca yapıların Hazine arazisi üzerinde olması sebebiyle ve ruhsatsız yapılara elektrik abonelikleri olduğundan hem Milli Emlak Müdürlüğü’ne hem de Aksa Fırat Elektrik firmasına yazılı olarak bildirimde bulunulmuştur. Yapılan tebligatların ardından yıkım kararı alınan 11 yapı sahibinden 4’ü tarafından karara itiraz edilerek İdare Mahkemesinden yürütmenin durdurulması yönünde karar alınarak idaremize tebliğ edilmiştir. İtirazımıza esas hukuki süreç devam etmektedir.  İl Özel İdaresi’nce yıkım kararına itirazı olmayan diğer yapılar ve şikâyete konu olmasa da Plajköy sahil şeridinde; sahil vasıflı veya tescil harici araziler üzerinde yer alan diğer yapılar (konut, büfe, depo vb.) ile tel örgüyle bahçe olarak kullanılmak üzere işgal edilen alanlarda yer alan bütün işletme ve yapılara idaremizce yapılan sözlü uyarılar neticesinde bir kısmının yapı sahiplerince sökülerek kaldırılması sağlanmış diğer kısmı için ise iş makineleri ve vinçler yardımıyla yıkımı ve taşınması sağlanarak sahil şeridinde işgal edilen kıyının büyük bölümünün sürekliliği sağlanarak hizmete sunulmuştur.  Yıkım kararının yürütmesinin durdurulması yönünde kararı bulunan 4 yapıdan ise biri ikna edilerek yapısının sökümü gerçekleştirilmiş ve işgal bertaraf edilmiş olup diğer yapılar için ise hukuki süreç devam ettiğinden yıkım gerçekleştirilememiştir.” Dedi.

Vali Hatipoğlu, Hazar Gölü çevresinde incelemelerde bulundu

Hazar Gölü ve çevresindeki temizlik çalışmalarına da değinen Vali Hatipoğlu: Hazar Gölü çevresinde katı atık toplama hizmetleri kapsamında; İl Özel İdaresi, Sivrice Belediyesi ve Elazığ Mahalli İdareler Birliği tarafından yetkili oldukları bölgelerde konteynerlerden Kamyonlar vasıtasıyla alınmaktadır. Yol üzerindeki dinlenme noktaları ve sahil şeridinde ise çevre temizliği ve çöp toplama hizmetleri mevcut ekiplere ek olarak Elazığ Mahalli İdareler Birliği tarafından görevlendirilmiş 4 personel tarafından ayrıca yürütülmektedir. Ancak bölgede yaz aylarındaki yoğunluk sebebiyle kirliliğin artmasına bağlı olarak Elazığ İl Özel İdaresi ve Elazığ Belediyesi tarafından görevlendirilen personeller göl çevresindeki temizliğe dönemsel katkı sunmaktadır. 2023 yılında, yaz sezonunda İl Özel İdaresi ve Elazığ Belediyesi 55 personel ile 3 kez, 2024 yılı yaz sezonunda ise 45 personel ile 2 kez kıyı şeridi temizliğine ek katkı yapılarak kirlilik önlenmeye çalışılmış ve gönüllü kuruluşlarla farkındalık oluşturmak adına çalışmalar yürütülmüştür. Ayrıca İl Özel İdaresi 2024 yılı yaz sezonunda sahil temizliği için Mahalli İdareler Birliği’nde görevli 4 personel, Toplum Yararına Programı (TYP) üzerinden 3 personel ve1 pikap tahsisi gerçekleştirmiştir. Yine göl kenarında yoğunluğun fazla olduğu Plajköy, Gezin, Sürek ve Güney Köyleri muhtarlıklarına yaz ayları için temizlikte görevlendirilmek üzere personel çalıştırılması amacıyla nakdi destek sağlanmaktadır. Hazar Gölü sahil şeridinde hem temizlik hem de kaçak yapılaşmanın önüne geçilmesi adına titizlikle süreçleri takibimiz  devam edecek ve uygun olan tüm alanlarda kirliliği önlemek için kamera ve fotokapan uygulamasına gidilecektir.”Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN