Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Basınla buluştu

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük vakıf olarak hayata geçirdikleri projeler ile ilgili bilgi verdi. Başlattıkları huzura adım projesi ile Türkiye genelinde 100 genç için evlilik destek paketi verileceğini söyledi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük düzenlenen kahvaltı organizasyonunda Elazığ’daki basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıyla vakfın tanıtımını yapmak ve hayata geçirmeyi planladıkları proje odaklı çalışmaları kamuoyuna duyurmak amaçlandı. Vakıf başlattığı çalışma ile kalıcı projeleri hayata geçirmeyi planlıyor.

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Erdal Elibüyük, vakfın kuruluşu ve çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Elibüyük, “Umut Kervanı İnsani yardım vakfımız 2013 yılından itibaren vakıf statüsüne kavuşmuş. Daha öncesinde en az 10 yıllık bir dernek serüveni var. Artık kamu yararına çalışmayla alakalı bütün alt yapısını oluşturmuş gerekli girişimleri en kısa sürede yapmak suretiyle kamu yararına çalışan bir vakıf statüsüne kavuşmak suretiyle hem milletimizin hem de dünyadaki mazlumların, mağdurların umudu ve ümidi olma yolunda ilerliyor. Balkanlardan Kafkaslara, Asya’dan Afrika’ya varana kadar mazlum mağdur halkların ümidi olma noktasında umuda koşarak hep beraber yıllarca bu çalışmalarımızı yürütüyoruz. Gazze’yle ilgili çalışmalarımı yürütmek üzere genel başkan yardımcımız Cengiz beyle Mısır’a gitmiştik. Gazze’de hem kalıcı projelerimiz hem de günlük aktivitelerimiz vardı. Eylül ayı çıkmada Ürdün üzerinden yardım tırlarımızı organize etmek üzere vakfımızın 2-3 temsilcisi Ürdün’e gitmek suretiyle oradan çalışmalarını organize edecekler” ifadelerini kullandı.

 “HUZURA ADIM” PROJESİ İLE 100 GENCE EVLİLİK DESTEK PAKETİ VERİLECEK 

Vakıf olarak kalıcı projeleri hayata geçirmeye başladıklarını aktaran Elibüyük bu çalışmalardan ilkinin de Huzura adım isimli proje olduğunu kaydetti. Proje ile Türkiye’de belirlenen 100 gence evlilik destek paketiyle yardım edilecek. Elibüyük “Dün gece kardeşlerimiz çalışma yapmak için Afrika’ya yola çıktılar. Bu çalışmalarda süt keçisi dağıtmak suretiyle önceden senede 1 kez kurban eti dağıttığımız ailelere süt keçileri dağıtarak elde ettikleri sütlerle günlük ihtiyaçlarını karşılayacak duruma gelmiş olacaklar. Bugün Elazığ’da olma sebebimiz bu projelerden birisi olan huzura adım projesiyle ilgili çalışmalar yürütmek. Türkiye geneli 100 tane ihtiyaç sahibi gencimizin evliliğine destek paketi açıklamak suretiyle onların sırtındaki yükün hafiflemesini sağlamak istiyoruz. 5 parça hediye paketi sağlıyoruz. Beyaz eşya, oturma grubu ve yatak odasına varana kadar 5 ihtiyaç maddesi var. Önümüzdeki senelerde bu projemizi hem sayısal anlamda hem çeşitlilik olarak sürdüreceğimizi ifade etmek ifade edeyim” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN