Toraman: Artan trafik kazalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Elâzığ'da son zamanlarda artan trafik kazaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, tatilcilerin araç bakımlarını yaptırmadan yola çıkmaması gerektiğini söyledi. Toplu taşıma esnaflarına da seslenen Başkan Toraman, yaz sıcaklarında araçlarda klimaların çalıştırılmasının elzem olduğunu ifade etti.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Elâzığ Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, Elazığ’da son zamanlarda artan trafik kazaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Toraman, yola çıkacak olan tatilcilerin araç bakımlarını aksatmaması gerektiğini söyleyerek, şehir içi ulaşımda da toplu taşımanın kullanılmasına özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Toraman, “Öğrencilerimizin tatil sürecine girmeleri bu tatil süreci içerisinde tatil yerlerine, gezmeye gidecek vatandaşlarımız var öncelikle şehir içerisinde olsun şehir dışına çıkacak vatandaşlar içinde söylüyorum araçların bakımını yapmalarını önem ve rica ediyorum, çok önemli. Klimasından tut, lastiğinden, tekerinden her türlü bakımını yapmaları gerekiyor. Çoğu kişi kış aylarında yaptırayım hevesinde ama yaz ayları daha önemli. Her şeyden önemli aracın bakımı. İkinci şey de trafik kazalarına kendimizi muhafaza etmemiz için ne demek bu trafik kurallarına uymamız lazım. Trafik kurallarına uyacağız, uymayanları da uyaracağız. Trafik kurallarına uyarsan kazayı yüzde 99’lara kadar çekmiş olursun. Yaz aylarında biraz daha toplu taşımaya ağırlık vermiş olsak hem trafik hafifler hem de biliyorsunuz yurt dışındaki vatandaşlarımızın tatile gelmeleri ciddi anlamda yoğunluk demek. Bunları da göz ardı etmemek lazım o arkadaşlarımız da kurallara uygun bir şekilde uyarlarsa daha sağlıklı daha güzel bir tatil yapmış olurlar” dedi.

Toplu taşıma esnaflarına da seslenen Başkan Şevket Toraman, yaz sıcaklarında araçlarda klimaların muhakkak açık olması ve vatandaşların mağdur edilmemesi gerektiğini kaydetti. Toraman, “öncelikle şehir içindeki toplu taşıma yapan esnaflarıma sesleniyorum bu şehirde yaşayan insanlar bizim ekmeğimiz. Bu ekmeğinizin değerini bilmemiz için kesinlikle klimalarını çalıştıracaklar. Klimasında arızası olan araçlarımızın da havalandırmalarını açık bulunduracaklar. Bu insanlar bizim insanımız yazıktır günahtır. Biz hem burada para kazanacağız hem de bu insanları mağdur edeceğiz. Toplu taşıma yapan esnaflarıma döne döne sesleniyorum bana ciddi anlamda şikayetler geliyor bu şikayetleri değerlendireceğiz. Özellikle esnaflarımızdan bu konu ile ilgili kurallara uygun bir şekilde bu hizmeti vermenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN