TOKİ aidatlarına fahiş zam!

2020 ve 2023 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilimizde yapılan konutlardan olan Abdullahpaşa Mahallesi'ndeki TOKİ konutları aidatlarına yapılan zamlar vatandaşları isyan noktasına getirdi.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından yaptırılan TOKİ konutlarından olan Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki 2. Etap TOKİ aidatları son yapılan zamla en düşük aidat fiyatı 710 liraya dayandı. Yetkililere çağrıda bulunan Abdullahpaşa Mahallesi sakinleri zammın geri alınmasını istedi.

Bina temizliği, elektrik, asansör, kapıcı giderleri kapsamında vatandaşlardan alınan ve ortalama 710 TL olan aidatlara yapılan zam ev sahiplerini kara kara düşündürüyor.

AİDATLAR EV FİYATINA YAKLAŞTI

Yaşanan depremlerin ardından yapılan konutların aylık ödemeleri 1000 TL'yi geçmezken aidatlara yapılan ve hiç kimseye duyurulmadan alınan gelişi güzel site yönetim kurulu kararına göre yapılan fahiş zamma tepki gösteren vatandaşlar; "TOKİ’lerde oturan insanlar gelir düzeyi belli insanlardır. Bu insanlar dar gelirli olduklarından aidatlara yapılan artış TOKİ sakinlerini zor durumda bırakacaktır. Yetkililerin yapılan artışı yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz” dediler.

"AİDATLARIN KARŞILIĞI YOK"

TOKİ konutlarında tüm çalışmanın eksik yapıldığını, temizlik işlemlerinin sürekli aksatıldığını ve asansörlerin her zaman bozuk olduğunu belirten TOKİ sakinleri, “TOKİ konutlarında görevli site yönetimi keyfi uygulamalarla fiyatları arttırıyor. Konu hizmete geldiğinde maalesef hiçbir şey yapmıyorlar. TOKİ sakinleri istenilen aidatları ödemelerine rağmen hizmet alamıyor. Umarız Sayın Valimiz Ömer Toraman ile Milletvekillerimiz sesimize kulak verir ve sorunlarımızı çözmek için çaba harcarlar” diye konuştular.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN