• Haberler
  • Gündem
  • Timur Gök: Memur maaşları eriyor, geçim derdi büyüyor

Timur Gök: Memur maaşları eriyor, geçim derdi büyüyor

Kamu Birliği Konfederasyonu Elazığ İl Temsilcisi Timur Gök Her geçen gün kamu çalışanlarının gelirlerinin yetersiz kaldığını, enflasyon karşısında eridiği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kamu Birliği Konfederasyonu Elazığ İl Temsilcisi Timur Gök yapılan maaş zammı'nın ikinci ayda etkisini yitirdiğini ve kamu çalışanlarının alım gücünün her geçen gün dahada düştüğünü dile getirdi. Gök: "Memurların 2025 yılı Ocak ayında toplu sözleşme gereği aldığı %6’lık maaş zammı, yüksek enflasyon karşısında daha ikinci ayda etkisini yitirmiştir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; Ocak ayı enflasyonu %5,03, Şubat ayı enflasyonu ise %2,27 olarak açıklanmıştır.

Sadece iki ay içinde oluşan %1,42’lik enflasyon farkı, kamu çalışanlarının maaşlarını reel olarak eritmiş ve alım gücünü düşürmüştür. Önümüzdeki aylarda açıklanacak enflasyon rakamları göz önüne alındığında, bu kaybın daha da büyüyeceği kaçınılmazdır.

Ekonomik sıkıntılar derinleşirken, maaşların hızla erimesi çarşı ve pazardaki fiyat artışlarıyla daha da belirgin hale gelmiştir. Bağımsız araştırmalar, enflasyonun açıklanan resmi rakamların çok daha üzerinde seyrettiğini ortaya koymaktadır.

Özellikle temel gıda, kira ve zorunlu harcamalardaki fiyat artışları, memurların geçim şartlarını her geçen gün daha da zorlaştırmaktadır. Mevcut maaş artışları enflasyona yetişememekte, kamu çalışanları ekonomik açıdan büyük bir çıkmaza sürüklenmektedir." Dedi.

GÖK: “ENFLASYON FARKI HER AY ÖDENMELİ, MEMURA REFAH PAYI VERİLMELİDİR!”

Gök: "Kamu Birliği Konfederasyonu olarak yetkililere çağrımız nettir: Enflasyon farkı aylık olarak ödenmelidir. Memur maaşlarına refah payı eklenmelidir. Kamu çalışanlarının alım gücünü koruyacak düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir.

Memurların maaşları, mevcut ekonomik koşullar göz önünde bulundurularak güncellenmezse, kamu çalışanları daha büyük bir geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalacaktır. Yetkilileri, kamu çalışanlarının haklarını koruyacak somut adımlar atmaya davet ediyoruz.

Kamu çalışanlarının daha fazla mağdur edilmemesi için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." İfadelerini kullandı.
 

Bakmadan Geçme

WhatsApp İhbar Hattı
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!