SMA Hastası Aydın bebek hayata tutunmak için yardım bekliyor

Gittikçe SMA hastalığını sıkça duymaya başladık. Onunla savaşanların bedeni ise henüz çok küçük. Aydın bebekte minik bedeni ile SMA tip 1 hastalığı ile mücadele eden ve hayata tutunmaya çalışan bebeklerden sadece biri.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

18 aylık aydın bebek için başlatılan kampanya henüz % 6.  aynı hastalıktan iki evlatlarını daha yitiren gözü yaşlı Tanrıverdi ailesinin tek isteği seslerinin duyulması ve evlatlarının sağlığına kavuşabildiği görmek.

Bir yanda küçük bedeni ile hayata tutunmaya çalışan 18 aylık Aydın, bir tarafta yüreği yanan bir anne diğer tarafta çaresiz bir baba… Aydın bebeklerine şifa bulmak için memleketleri Muş’tan Elazığ’a gelen Tanrıverdi ailesi iki evlatlarını aynı hastalıktan yitirdi. 1 yıl yoğun bakımda kalan Aydın bebek şimdi evinde cihazlara bağlı olarak hayata tutunmaya çalışıyor.

O küçük bedeni ile yaşam mücadelesi veriyor, anne baba ise çocuklarının ilacının temin edilebilmesi için mücadele ediyor. 
SMA tip ölümcül kas hastalığı ile mücadele eden Aydın bebeği kurtulması için valilik izniyle başlatılan kampanya ile henüz gereken paranın % 6 toplandı. Onun yolu çok uzun umudu ise hayırseverlerden yana çünkü vakti gittikçe daralıyor. 15 yaşında hayat mücadelesi başlayan abla Kader Tanrıverdi de kardeşinin sağlıklı günlerini görebilmek için hayatından ve geleceğinden fedakârlık ediyor.

Haydi Elazığ Aydın bebeği unutma onun nefesine nefes ol.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN