Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM'in İstanbul'da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Gülşah Altaş

Türkiye’nin 2023 yılında en çok klinker ihracatı yapan firmaları arasında yer alan Seza Çimento, küresel çimento endüstrisinin en büyük buluşma noktalarından biri olarak kabul edilen INTERCEM konferansına katıldı. INTERCEM ve Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) iş birliği ile İstanbul’da düzenlenen etkinliğe Seza Çimento adına şirketin Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, Dış Ticaret ve Dış Yatırımlar Müdürü Oğuzhan Dilek ile Dış Ticaret Temsilcisi Buğra Aydoğmuş katıldı.

Cansu Açık: “Yeni pazarlara erişmek için görüşmeler yaptık”

Konferansın gerek Türkiye gerekse dünya genelindeki çimento sektörü için verimli geçtiğini söyleyen Cansu Açık, “Dünya geneline yayılan jeopolitik ve ekonomik krizler neredeyse tüm sektörler gibi çimento sektörünü de olumsuz etkiledi. Ancak buna rağmen sektörümüz büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklanıyor. İki gün süren konferansta da sektörümüzün gündeminde olan ihracat pazarlarından yeşil ve dijital dönüşüme kadar pek çok konu tüm yönleriyle ele alındı, çözüm önerileri geliştirildi. Bununla birlikte yeni iş birliklerinin temellerinin atıldığı bir iletişim ağı da oluşturuldu. Biz de mevcut pazarlarımızda derinleşmek ve yeni pazarlara erişmek adına önemli görüşmeler yaptık. Seza Çimento olarak Avrupa ve Güney Amerika pazarları başta olmak üzere geniş bir coğrafyada, toplam 21 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Üretim ekonomisi temelli, ihracata dayalı modeli benimseyen ve uygulayan bir şirket olma vizyonumuzda yeni pazarlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

“SKDM’ye hazırız”

Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında hayata geçirilen Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması’nın (SKDM) geçiş sürecinin önümüzdeki yıl sonu itibarıyla sona ereceğini ve 1 Ocak 2026 itibarıyla mali yükümlülüklere sebep olacak raporlama zorunluluğunun başlayacağını hatırlatan Açık, “SKDM ile birlikte başta Avrupa olmak üzere dünya genelinde ticarette köklü değişikliklerin başlayacağı öngörülüyor. Biz de Seza Çimento olarak şimdiden bu değişikliklere hazırız. Seza Çimento, Doğu Anadolu Bölgesi’ne yapılan en çevreci özel sektör yatırımlarından biri. Hem Türkiye hem de AB ülkeleri için belirlenmiş yasal sınırın çok altında toz emisyon değerleriyle üretim yapıyoruz. Baca gazını ise klinker soğutma, tesisi ısıtma gibi alanlarda enerji olarak geri dönüşümde kullanıyoruz. Fabrikamızın elektrik ihtiyacını karşılamak üzere yenilenebilir enerji yatırımları yapıyoruz. Bu çalışmalarımıza ek olarak karbon ayak izimizi azaltırken aynı zamanda ekonomik avantaj da sağlamak adına yeni hedefler belirledik. Bu doğrultuda klinker kullanım oranı daha düşük olan yeşil çimentonun üretim ve satış payını artıracağız. Dijitalleşme ve en modern tekniklerin kullanımı ile de proses parametrelerini optimize ederek elektrik ve yakıt tüketimimizi azaltacağız” diye konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN