Sağlık Sen il divan toplantısı gerçekleştirildi 

Sağlık-Sen Elazığ Şubesi İl Divan Kurulu toplantısı Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş'un katılımı ile yapıldı.

PAYLAŞ
Elazığ Detay Haber - Muhammed Fatih Akarsu

Sağlık-Sen İl Divan Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Dural ve Yasin Barutçu, Memur-Sen İl Başkanı ve Eğitim Bir-sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Sağlık-Sen il temsilcileri ile STK temsilcileri katıldı. Toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, devlet hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları başına düşen hasta sayısının çok fazla olduğuna değindi. 

Başkan Aygüneş, “Bugüne kadar sendikamıza hizmet etmiş bu kutlu davanın destanlaşmasına vesile olmuş tüm teşkilatlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şubesi olarak ülkemizin ve şehrimizin yarınlarına dair söyleyecek bir sözümüzün ve duruşumuzun olduğunun farkındayız. Sağlık çalışanları adına yürüttüğümüz mücadelemizden ödün vermeden devam etmekteyiz. Çalışanların mutlu olduğu bir sistemde hizmet alanlarda mutlu olurlar. Bakanlığa bağlı hastaneler ve üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları başına düşen hasta sayısı kat ve kat fazladır. Üniversite hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının iş yükü her geçen gün ağırlaşmaktadır” ifadelerini kullandı. Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Selçuk Kılıç, sağlık çalışanlarının sorun ve taleplerini rapor haline getirerek genel başkanlığa sunduklarını söyledi. 

KILIÇ: ÇALIŞANLARIMIZIN SORUNLARINI ÇOK İYİ BİLİYORUZ 

Başkan Kılıç, “Bu yola çıkarken dürüst ve ahlaklı olmayı ve birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeyi gaye edindik. Bu anlayış bizi hizmet kolunun en büyük sendikası yapmıştır. Sağlık çalışanlarımızın sorunlarını çok iyi biliyoruz.  Bu konuda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorun ve taleplerini detaylı bir rapor hazırlayarak genel başkanımıza sunduk. Başkan ve başkan yardımcılarım sorun ve taleplerin çözümü hakkında gerekli açıklamaları yapacaklardır” dedi. Memur-Sen İl Başkanımız ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi, 15 Mayıs sürecine güçlü ve omuz omuza yürüyerek girilmesi gerektiğini kaydetti. 

BAHŞİ: HEPİMİZİN SEFERBER OLMALIYIZ 

Başkan Bahşi, “Mevcut bakanlıklarımız tarafından sağlık çalışanlarımızın özlük hakları açısından istediklerin verilmesi gerekmektedir. 15 Mayıs süreci yaklaşıyor bu süreçte ben, sen öteki demeden hepimizin seferber olup 15 Mayıs sürecine güçlü bir şekilde Sağlık-Sen’e yakışır bir şekilde omuz omuza yürüyerek, üye sayımızı artırarak bu sürece girelim” dedi. Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutçu, pandemi sürecinde büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanların hakkının ödenmediğini açıkladı. 

BARUTÇU: SAĞLIK ÇALIŞANLARIN HAKKI ÖDENMEDİ 

Başkan Yardımcısı Barutçu, “Kurulduğumuz günden bugüne hakkın emeğin, insanca ve topluca yaşamanın mücadelesini verdik. Sadece kendimizi ilgilendiren değil bütün dünyayı ilgilendiren konulara değindik. Nerde mağdur edilen vatandaşımız varsa orada olmayı kendimize şiar edindik. 2 yıllık pandemi sürecini geride bıraktık. Sağlık çalışanları günlerce evlerine gidemedi. Misafirhanelerde konakladılar. Çocuklarına sarılamadılar. Sağlık çalışanları onca fedakarlık yaparken maalesef sağlık çalışanların hakkı ödenmedi” dedi. Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural, yaptığı açıklamada “Ana ocağı gakgoşlar diyarı Elazığ’da olmaktan gurur duyduğumu söylemek istiyorum” dedi Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kamu çalışanlarının haklarını ve menfaatlerini korunması için bir duruş sergilediklerini ifade etti. 

DURMUŞ: BİR DURUŞ SERGİLEYECEĞİZ 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Bizi diğerlerinden ayıran en önemli özellik başkalarının sorunları ile dertlenmiş olmak. Kendimizin dışındaki insanlarının sorunlarının çözümü noktasında ortaya bir tavır ve irada koymuş olmamızdır. Bu arzumuz çok kuvvetli ve güçlü bir arzudur. Sağlık Sen olarak biz kamu çalışanlarının haklarını ve menfaatlerini korunması noktasında teşkilatımızın bizden beklentisini karşılayacak şekilde bir duruş sergileyeceğiz. Toplu sözleşme masasında biz bu tavrı ortaya koyduk” diye kaydetti.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN